Τελικά ελέγχονται οι Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο;

Εσύ μουρέλιμ’ ποιανού είσαι;

04/02/2021 - 09:29 Ενημερώθηκε 04/02/2021 - 09:34

Ανεξέλεγκτα και ανεμπόδιστα, όπως φαίνεται, συνεχίζουν την δράση τους στο  νησί Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν πιάσει  δουλειά με αφορμή το μεταναστευτικό. Λίγες ημέρες αφότου δημιουργήθηκε η πρόχειρη δομή στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ μία Μ.Κ.Ο. δημιουργεί εγκαταστάσεις στην ίδια περιοχή σε δρόμο που βρίσκεται απέναντι από τα Lidl.

Καθημερινά μετανάστες βρίσκονται στη περιοχή στην έδρα της Μ.Κ.Ο. περιμένοντας ή κινούμενοι στο δρόμο ο οποίος τις περισσότερες ημέρες έχει μετατραπεί σε πεζόδρομος, με τους κινδύνους που εκπορεύονται δεδομένου ότι στο δρόμο αυτό κινούνται φορτηγά και αυτοκίνητα επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί. Για να μην γίνει λόγος για το συνωστισμό που επικρατεί στο σημείο εν μέσω αυστηρών πανδημίας μέτρων. 

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές η Μ.Κ.Ο. αυτή δεν δραστηριοποιείται ούτε εντός της δημοτικής δομής, ούτε εντός του πρόχειρου καταυλισμού του πεδίου βολής στον Καρά Τεπέ. Επίσης η TEAM HUMANITY δεν συμμετέχει στο συντονιστικό όργανο των Μ.Κ.Ο. που κάθε εβδομάδα κάνει σύσκεψη για τα προβλήματα που εντοπίζονται στις δομές.

Η Αστυνομία δηλώνει αναρμόδια ως προς τη δραστηριοποίηση των Μ.Κ.Ο. παραπέμποντάς μας σε Περιφέρεια από την οποία ακόμη περιμένουμε απάντηση για το ποια είναι αυτή η Μ.Κ.Ο. και ποιο είναι το αντικείμενο της δραστηριότητάς της. Στο περίμενε είναι και η απάντηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα μετά το υποβληθέν ερώτημα κανείς δεν έχει δώσει απαντήσεις. Ενδεχομένως να έρθουν μετά την ανάρτηση αυτού του δημοσιεύματος.

Πέντε και πλέον χρόνια με το πρόβλημα που ακούει στη λέξη μεταναστευτικό το ερώτημα που γεννάται είναι αν έχει μπει χαλινάρι στην ανεξέλεγκτη δράση κάποιων Μ.Κ.Ο. ή μήπως όχι;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey