Οι προϋποθέσεις και οι ημερομηνίες

Έρχεται πρόγραμμα για 100.000 νέες θέσεις εργασίας

29/09/2020 - 09:32

Ένα νέο πρόγραμμα που θα ανοίξει 100.000 νέες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει το κίνητρο της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών προκειμένου να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε χθες ότι υπεγράφη με το υπουργείο Οικονομικών η ΚΥΑ με την οποία ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όσοι εργαζόμενοι προσληφθούν μετά την 1η Οκτωβρίου, με σύμβαση πλήρους ή μερικούς μισθωτής απασχόλησης και με ελάχιστη διάρκεια τους 6 μήνες. Στο άρθρο 4 της ΚΥΑ ορίζονται οι βασικές προϋποθέσεις. Σύμφωνα με αυτές οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει:

α) να είχαν ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση-εργοδότη, ως προσδιορίζεται με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), για τουλάχιστον έναν (1) μήνα πριν από την ημερομηνία πρόσληψής τους.

β) να εργάζονται σε άλλη επιχείρηση – εργοδότη.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υποστήριξε χθες ότι «το νέο πρόγραμμα συνιστά μία εμπροσθοβαρή και δυναμική δράση που στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, επιδοτεί για 6 μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι κινητροδοτώντας νέες προσλήψεις ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει, με ειδική ρήτρα, την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey