Η αστυνομία έλαβε καταγγελία

Έψαχνε… για ναρκωτικά στο Κοινωνικό Φαρμακείο!

25/10/2017 - 14:19

Μια ανακοίνωση που κίνησε την περιέργειά μας εκδόθηκε χτες από τον Δήμο Λέσβου για το Κοινωνικό Φαρμακείο. Εκτός του ότι -καλώς- ενημερώνει για άλλη  μια φορά ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου έχει φαρμακοποιό, στο τέλος υπογραμμίζει ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λέσβου δεν διαθέτει φάρμακα που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες! Η υπογράμμιση δεν έγινε τυχαία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας πριν από 15 ημέρες η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα μετά από καταγγελία εναντίον του Κοινωνικού Φαρμακείου για το αν το τελευταίο διαθέτει φάρμακα με ναρκωτικές ουσίες! Η κατάσταση ξεφεύγει και οι ωφελούμενοι θορυβούνται.

Στο μάτι του κυκλώνα, λοιπόν, τις τελευταίες μέρες το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο επισημαίνει ότι τα φάρμακά του «χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή και παραδίδονται δια «χειρός φαρμακοποιού» και μόνον, σύμφωνα με την Φαρμακευτική νομοθεσία. Εργαζόμενος Φαρμακοποιός στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου είναι ο κ. Διαμαντής Μανώλης, απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Α.Π.Θ με άδεια άσκησης επαγγέλματος και εργάζεται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου από το 2012. Έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, στα πλαίσια υλοποίησης αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα οποία υπάγεται το Κοινωνικό Φαρμακείο και εντός του θεσμικού πλαισίου των οποίων λειτουργεί. Επίσης: το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λέσβου δεν διαθέτει φάρμακα που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες και δεν εκτελεί κοκκινόγραμμες συνταγές.»

 

«Εντός θεσμικού πλαισίου»

Σε σχέση, επίσης, με το χτεσινό μας δημοσίευμα και την αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας περί μη ύπαρξης θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και ίδρυσης των Κοινωνικών Φαρμακείων γενικώς θα πρέπει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα: το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λέσβου λειτουργεί, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα και η αρμόδια αντιδήμαρχος, Αναστασία Αντωνέλλη εντός θεσμικού πλαισίου υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος. Ελέγχεται από τον Εθνικό και Ευρωπαϊκό φορέα Ελέγχου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Είναι στελεχωμένο με πτυχιούχο Φαρμακοποιό «δια χειρός» του οποίου δίνονται τα φάρμακα, κατόπιν ιατρικής συνταγής, σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανασφάλιστων δικαιούχων.Οι παραπάνω διευκρινίσεις ρίχνουν πρόσθετο φως στο θέμα που προέκυψε από τις καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου για το νόμιμο ή όχι της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου και τις αμοιβαίες παρεμβάσεις τόσο του συλλόγου ,όσο και της αρμόδιας αντιδημάρχου.

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey