Η ανακοίνωση μετά τα γεγονότα σε Χίο & Λέσβο - Το μήνυμα σε Μηταράκη

Επιτροπή Αγώνα Λέσβου: Τερματίζουμε τα σχέδια για την Βάστρια & συνεχίζουμε για το κλείσιμο της υπερδομής του Καρά Τεπέ

07/01/2022 - 00:15 Ενημερώθηκε 07/01/2022 - 00:28

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λέσβου με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τα συναισθήματα περηφάνιας και θαυμασμού για την λεβεντιά, το πάθος, την πυγμή αλλά και την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι Λέσβιοι και οι Λέσβιες που βρέθηκαν σήμερα στο λιμάνι, όπως σημειώνουν.

Με οδηγό ένα λαό με τέτοιο φρόνημα και ευφυΐα που δεν καπελώνεται από κομματικές ταμπέλες, η τελική νίκη είναι δεδομένη.

Μάλιστα αναφέρουν ότι δεν επαναπαύονται αλλά επαγρυπνούν και πλέον αισιοδοξούν. Μετά τον τερματισμό, όπως υποστηρίζουν, για τα σχέδια για τη Βάστρια, επομένως στόχος είναι το κλείσιμο και της δομής στον Καρά Τεπέ. 

Ακόμη λίγο νωρίτερα σημείωναν:

Η σημερινή ημέρα δεν ήταν απλά ημέρα νίκης του Λεσβιακού λαού και του λαού της Χίου στο πλαίσιο ενός μακροχρόνιου αγώνα ενάντια στη μεταναστευτική ομηρία των νησιών μας. Ήταν ένα στρατηγικό πλήγμα σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να επενδύουν και να κερδίζουν στο χρηματιστήριο που οδηγεί σε αναπτυξιακό και κοινωνικό μαρασμό τα νησιά μας. Συνειδητοποίησαν όλοι αυτοί οι επενδυτές της καταστροφής μας ότι οι λαοί της Χίου και της Λέσβου, δεν αιφνιδιάζονται, όσοι αντιπερισπασμοί και να επιχειρούνται σε βάρους τους, δεν διασπώνται, όσα ζιζάνια και να διασπείρουν και δεν εξασθενεί η αντίστασή τους, όσο καιρό και αν δέχονται πόλεμο φθοράς. Η συνειδητοποίηση από όλους αυτούς του σθένους που διακρίνει τους λαούς μας είναι η αρχή του τέλους των εις βάρους μας σχεδιασμών. 

Στο υστερόγραφό τους δεν παραλείπουν να σχολιάσουν το μήνυμα του κ. Μηταράκη για την ημέρα των Θεοφανείων, σε αυτό αναφέρουν: "Σήμερα, ημέρα των Θεοφανείων, οι Λέσβιοι και οι Χιώτες έλαβαν ευχές από τον κ. Μηταράκη. Ο κ. Μητάράκης απεύθυνε λοιπόν «ένα μήνυμα ενότητας προς συμπολίτες μας που οχυρώνονται πίσω από “χαρακώματα” έντασης και διχόνοιας. Ενώ καλούμαστε να διαχειριστούμε κρίσεις». Κύριε Μηταράκη, οι συμπολίτες σας δεν οχυρώνονται πίσω από “χαρακώματα” διχόνοιας και έντασης. Οι συμπολίτες σας βρέθηκαν σήμερα, ημέρα γιορτής, στο πεζοδρόμιο επειδή το θελήσατε εσείς. Ευχόμαστε με τη σειρά μας η φετινή εορτή των Θεοφανείων να εκπέμψει ένα μήνυμα φώτισης σε εσάς και να σας βοηθήσει να συνδεθείτε ψυχικά με το λαό που εκπροσωπείτε μιας και που, όπως αποδεικνύεται, δεν συνδέεστε κοινωνικά".

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey