Ολοκληρώνεται το έργο διαμόρφωσης του παλιού κινηματογράφου σε πολιτιστικό κέντρο

Επιτέλους η Ερεσός θα αποκτήσει ένα σύγχρονο πολυχώρο

09/10/2019 - 16:48 Ενημερώθηκε 09/10/2019 - 16:57

Το γνωστό ως «Παλιό Σινεμά» ήταν ένα κτήριο το οποίο ρήμαζε ακριβώς δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Ερεσού εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Λέσβου και άρχισε να ανακατασκευάζεται , αφού το έργο πέρασε από χίλια κύματα, με μικρούς και μεγάλους Ερεσιώτες να ανυπομονούν να το δουν να μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο πολιτιστικό πολυχώρο, ο οποίος έλειπε από την Ερεσό, ειδικά και μετά την ακαταλληλότητα χρήσης της ιστορικής Γεωργικής Σχολής.

Συγκεκριμένα από αρχές του χρόνου στο κτίριο του παλιού κινηματογράφου Ερεσού, άρχισαν να πραγματοποιούνται ξανά όλες οι υπολειπόμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που είχαν μείνει ημιτελείς από την προηγούμενη εργολαβία με σκοπό την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το έργο της ολοκλήρωσης και του εκσυγχρονισμού του «Πολιτιστικού Κέντρου Ερεσού», προϋπολογισμού 732.450, 00 Ευρώ (με ΦΠΑ) .

Πλέον και μετά από αρκετά χρόνια, το έργο φαίνεται να βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης του, αφού ο εργολάβος βρίσκεται μέσα καθημερινά και οι εργασίες προχωράν με γρήγορους ρυθμούς. Η εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη , όπως σημειώσαμε ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου Λέσβου και θα παραδοθεί στη νέα δημοτική αρχή του νεοσύστατου δήμου Δυτικής Λέσβου.
Μάλιστα όπως μπορεί κανείς να διακρίνει βλέποντας το, μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο κτήριο που σύντομα θα καταφέρει να φιλοξενήσει έως και 300 άτομα για εκδηλώσεις, παραστάσεις αλλά ακόμα και συνέδρια αφού έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος έτσι ώστε να είναι μια στέγη πολλαπλών χρήσεων και να ζωντανέψει ακόμα πιο πολύ την πολιτιστική δράση της Ερεσού.



Σήμερα στην Ερεσό βρέθηκε η Οπτικοακουστική Εταιρεία ΗΧΩ Α.Ε. και τοποθέτησε τα φώτα, ηχεία, προτζέκτορα και πανί προβολής, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά την αναμενόμενη ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου Ερεσού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey