Η ενημέρωση του υπουργού Μετανάστευσης στους δημοσιογράφους έβγαλε ειδήσεις

Εντός του μήνα ξεκινά η διαδικασία για το νέο ΚΥΤ, ενώ το Μαυροβούνι κλείνει το καλοκαίρι

12/10/2020 - 17:25

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, αναφέρθηκε σε επτά αλλαγές που έγιναν επί των ημερών του, από την ίδρυση του υπουργείου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το πρώτο 9μηνο του 2020 η μείωση των μεταναστευτικών ροών έφθασε στο 74% για τη Λέσβο, ενώ το τελευταίο 6μηνο άγγιξε και το 96%, γεγονός που αποτελεί ομολογουμένως επιτυχία της κυβέρνησης, αφού έτσι έδωσε τη δυνατότητα διαχείρισης των ήδη εγκλωβισμένων στο νησί  και τη σταδιακή αποσυμφόρησή του.

Αυτό, ωστόσο από την ενημέρωση του κ. Μηταράκη, που έχει ιδιαίτερη αξία για τις περαιτέρω εξελίξεις στο νησί μας, σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, είναι ότι εντός του μήνα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για το  νέο Κέντρο Υποδοχής, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να κλείσει η προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι. Ήδη σημείωσε υπάρχει υπόδειξη χώρου από το δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, σε περιοχή εκτός αστικού ιστού, οι πληροφορίες όλες συνηγορούν για την περιοχή του Καμμένου Δάσους, η οποία θα εξεταστεί για την καταλληλότητά της και από αρμόδιο αξιωματούχο της Κομισιόν, που θα επισκεφθεί τη Λέσβο την προσεχή Τετάρτη , όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε επίσης ότι άμεσα στο χώρο της προσωρινής δομής θα γίνουν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις με χρηματοδότηση της Ε.Ε. , ύψους 5,5 εκ . ευρώ προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα σαν αυτά που προέκυψαν με την πρώτη βροχή στο Μαυροβούνι , όταν πλημμύρισαν σκηνές και συγκεκριμένα σημεία της δομής μετατράπηκαν σε λασπότοπο. Ενώ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η αποσυμφόρηση των νησιών θα συνεχιστεί , ώστε μέχρι τέλος του χρόνου να υπάρχει μια άλλη εικόνα στη Λέσβο και αυτή του υπερπληθυσμού που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα. Τέλος σημείωσε ότι ο δημοτικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ δεν θα υπάρχει μέχρι τον Δεκέμβριο , προσθέτοντας ότι αίτημα του υπουργείου είναι τα κοντέινερ που θα ξεμείνουν στον Καρά Τεπέ να μεταφερθούν στην προσωρινή δομή για τη στέγαση των εκεί φιλοξενουμένων.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι η κυβέρνηση για πρώτη φορά, μετά τις συνεχείς παλινωδίες του προηγούμενου διαστήματος, όπου υπήρχε μια σύγχυση, έχει ένα σχεδιασμό διαχείρισης του προβλήματος, με συγκεκριμένα βήματα , που αν και μερικά ξεκίνησαν αρκετό καιρό πιο πίσω , τελικά αρχίζουν να αποδίδουν και να βάζουν τα πράγματα σε μια σειρά. Ήταν πλέον καιρός να συμβεί και τώρα- και με τη συμβολή τοπικών αρχών και παραγόντων- αρχίζει να φαίνεται φως στον ορίζοντα , ότι το μεταναστευτικό μπορεί να καταστεί απολύτως διαχειρίσιμο και στη Λέσβο. Αρκεί βέβαια , αυτά που δρομολογήθηκαν να μη σταματήσουν και οι εκατέρωθεν δεσμεύσεις κυβέρνησης και τοπικών αρχών και παραγόντων να τηρηθούν, ανεξαρτήτως των όποιων αντιδράσεων, που πολλές από αυτές δεν είναι και «αθώες»!   

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey