Οι γιατροί ζητούν να διαγραφούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε διαδηλωτές στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου: «Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη, σημαδεύτηκε από το όργιο αυταρχισμού της αστυνομίας»

18/11/2020 - 22:36

Για όργιο αυταρχισμού της Αστυνομίας κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επιβολή προστίμων στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Ανάμεσα στα 5 άτομα που τους επιβλήθηκαν πρόστιμα και τρεις γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας της Λέσβου παρόλο που όλοι τους, όπως υποστηρίζεται, είχαν τα απαραίτητα έγγραφα ή είχαν στείλει sms για τη μετακίνησή τους. Η Ένωση απαιτεί να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα για αδικαιολόγητη μετακίνηση, γιατί, όπως αναφέρεται, είναι άδικα και καταχρηστικά.

Ακόμη η Ένωση τονίζει ότι η κυβέρνηση φέρει την πολιτική ευθύνη για την αυταρχική εκτροπή χτες στη Μυτιλήνη, όπως και σε όλη τη χώρα, όπου πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις. Παράλληλα αναφέρει ότι η κυβέρνηση από την έναρξη της πανδημίας το Φεβρουάριο άφησε ανοχύρωτο το Ε.Σ.Υ., δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις, δεν αύξησε τον αριθμό κλινών ΜΕΘ ως όφειλε, αλλά με αναγκαστικές μετακινήσεις προσπαθεί να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Η ανακοίνωση

«Για την επιβολή προστίμων στην επέτειο του Πολυτεχνείου»

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη, σημαδεύτηκε από το όργιο αυταρχισμού της αστυνομίας εναντίον μικρής ομάδας εργαζομένων και νέων, που προσπάθησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στην προτομή του Μυτιληνιού νεκρού του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη. Αν και τηρούσαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις), περικυκλώθηκαν από πολλαπλάσιο αριθμό αστυνομικών και ανδρών των ΜΑΤ, ώστε να μη προσεγγίσουν το μνημείο του αγωνιστή. Η αστυνομία με περισσό ζήλο επιδόθηκε σε βεβαίωση προστίμων σε πέντε εργαζόμενους, παρόλο που όλοι τους είχαν τα απαραίτητα έγγραφα ή είχαν στείλει sms για τη μετακίνησή τους. Ανάμεσα τους είναι και τρεις γιατροί που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας τη Λέσβου.

Η κυβέρνηση φέρει την πολιτική ευθύνη για την αυταρχική εκτροπή χτες στη Μυτιλήνη, όπως και σε όλη τη χώρα, όπου πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις. Στόχος της ήταν να αποτρέψει κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πολιτική της με τη χρήση υπέρμετρης αστυνομικής βίας. Επιχειρεί με την καταστολή να κρύψει από το λαό τις εγκληματικές ευθύνες της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από την έναρξη της πανδημίας το Φεβρουάριο άφησε ανοχύρωτο το Ε.Σ.Υ., δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις, δεν αύξησε τον αριθμό κλινών ΜΕΘ ως όφειλε, αλλά με αναγκαστικές μετακινήσεις προσπαθεί να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δεν ενίσχυσε με προσωπικό τα μέσα μαζικής μετακίνησης, άφησε σε πλήρη ασυδοσία τις επιχειρήσεις να στοιβάζουν τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, καταστρατηγώντας κάθε υγειονομικό μέσο προστασίας. Με την πολιτική της στηρίζει επιλεκτικά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ οδηγεί το λαό σε πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση λόγω της φτώχειας και της ανεργίας, που θα φέρει η επερχόμενη ύφεση.

Αποδεικνύουν έτσι πόσο υποκριτικά ήταν τα χειροκροτήματα της κυβέρνησης στους «ήρωες» υγειονομικούς. Όταν δουλεύουμε αδιαμαρτύρητα ατέλειωτες ώρες σε σκληρές συνθήκες για την υπεράσπιση της υγείας του λαού είμαστε καλοί. Όταν μιλάμε για τις αστοχίες της πολιτικής τους λοιδορούμαστε και όταν διαμαρτυρόμαστε εισπράττουμε πρόστιμα και καταστολή. Ωστόσο δε θα σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για «ψωμί – υγεία – παιδεία – ελευθερία» στο πνεύμα του Πολυτεχνείου.

Απαιτούμε να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα για αδικαιολόγητη μετακίνηση, γιατί είναι άδικα και καταχρηστικά. Ζητάμε λίγο περισσότερο σεβασμό στον αγώνα που δίνουμε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey