Τροποποίηση της ΚΥΑ, δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Ενημέρωση σεισμοπαθών για τις κατεδαφίσεις «κόκκινων» κτιρίων

18/01/2019 - 12:46

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα Κυβέρνησης η τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τις κατεδαφίσεις των ετοιμόρροπων («κόκκινων») κτιρίων, μετά το σεισμό της Βρίσας.

Συγκεκριμένα, με το ΦΕΚ 39Β/17-1-2019 συμπληρώνεται στο «2ο στάδιο: Βεβαίωση κατεδάφισης πληγέντος κτιρίου - 2η δόση» του Κεφ. «Γ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ» στο τέλος του εδαφίου: «Η κατεδάφιση του κτιρίου θα διαπιστώνεται μετά από αυτοψία που θα διενεργείται από δύο (2) μηχανικούς της Δ.Α.Ε.ΦΚ. και θα εκδίδεται βεβαίωση κατεδάφισης σεισμόπληκτου κτιρίου έως του φυσικού εδάφους και στην συνέχεια θα εγκρίνεται η χορήγηση της 2ης δόσης της επιδότησης κατεδάφισης», νέο εδάφιο ως εξής: «Η προαναφερόμενη βεβαίωση κατεδάφισης σεισμόπληκτου κτιρίου έως του φυσικού εδάφους δύναται να αντικατασταθεί από σχετική βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου».

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες «κόκκινων» κτιρίων θα πρέπει με τα δικαιολογητικά για τη Β' δόση κατεδάφισης να υποβάλλουν στη ΔΑΕΦΚ και τη παραπάνω βεβαίωση του δήμου και έτσι δεν θα χρειάζεται πλέον η αυτοψία από δύο μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ

Δείτε ΕΔΩ το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey