Μόνη λύση ο μαζικός εμβολιασμός

Ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown;

18/08/2021 - 11:16 Ενημερώθηκε 18/08/2021 - 14:06

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Λέσβο με το χθεσινό νούμερο των 60 κρουσμάτων σε μια μέρα να προκαλεί σοκ έχει βάλει τη Λέσβο μαζί με άλλες περιοχές της χώρας στο στόχαστρο των υγειονομικών αρχών, με την πιθανότητα για την επιβολή ενός  τοπικού  Lockdown να είναι κάθε μέρα και μεγαλύτερη.

Τα δυσμενή στοιχεία στη Λέσβο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι και χθες στη Λέσβο είχαν μετρηθεί 483 κρούσματα από 1ης Αυγούστου, ενώ τα 40 προχθεσινά κρούσματα ακολουθήθηκαν από τα 60 χθεσινά, και κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η περαιτέρω κλιμάκωση. Παράλληλα η Λέσβος  έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ την Πανελλαδικό μέσο όριο κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμό, γεγονός που τη βάζει εξ αντικειμένου στο στόχαστρο των αρχών για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων. Δοθέντος μάλιστα ότι η λήψη περιοριστικών μέτρων σε νησί είναι αντικειμενικά πιο εύκολο να ελεγχθεί καθιστά την επιβολή τοπικού Lockdown περισσότερο πιθανή από ποτέ.

Τι θα σημαίνει ένα τοπικό Lockdown.

Με βάση τα μέχρι τώρα ισχύοντα από τα τοπικά lockdown που έχουν επιβληθεί σε κάποιες περιοχές όπως πχ 3 νομοί στην Κρήτη ένα τοπικό Lockdown σημαίνει κατ’ ελάχιστο τους εξής περιορισμούς.

  • απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας
  • απαγόρευση της μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης.

Ειδικότερα, από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

  • Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική

Επειδή βέβαια πέρα από το υγειονομικό πρόβλημα και τους κινδύνους ακόμα και για ανθρώπους νεότερης ηλικίας που είναι ανεμβολίαστοι, ένα τοπικό  Lockdown έχει τεράστια δυσμενή επίπτωση και στην τοπική οικονομία και  στον καθένα κάτοικο ξεχωριστά, ίσως ήλθε η ώρα να αντιληφθεί κάθε καλοπροαίρετος συμπολίτης μας ότι ο μόνος τρόπος να ανακόψουμε την επέλαση του ιού και στο νησί μας είναι ο μαζικός εμβολιασμός. Όσοι πιστοί (που αγαπάτε τους γύρω σας αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό) προσέλθετε!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey