296 κούτες και 11 laptop για το σχολείο

Ένα «βελγικό» φορτηγό για τη Βρίσα!

29/08/2017 - 16:45

Έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο χώρο που έχει διατεθεί για τα κοντέινερς που θα εξυπηρετήσουν τους σεισμοπαθείς, μετά από επίπονη προσπάθεια 2,5 μηνών, δύο φίλων της Βρίσας, των Christel Coppens και Philippe De Pratere, ένα φορτηγό με τις προσφορές σε είδος, δεκάδων Βέλγων φίλων τους.

«Ο σεισμός της 12ης Ιουνίου ήταν για μας μια πρωτόγνωρη εμπειρία» σημειώνουν οι πρωτεργάτες της προσπάθειας: «Μέσα στα ερείπια ενός ολόκληρου χωριού, γεννήθηκε η ιδέα να ευαισθητοποιήσουμε φίλους μας στο Βέλγιο για να συγκεντρώσουμε λίγες κούτες με είδη ρουχισμού και καθημερινής χρήσης, για τις πρώτες ανάγκες του δύσκολου χειμώνα που έρχεται».

Ακόμη κι εκείνοι εξεπλάγησαν, όταν αντί για μερικά κουτιά, «οι φίλοι μας από το Βέλγιο, συγκλονισμένοι και αυτοί από την τεράστια φυσική καταστροφή», συγκέντρωσαν 296 κούτες με: παιδικά ρούχα και παιχνίδια, παπούτσια, ανδρικά και γυναικεία ενδύματα, κασκόλ, καπέλα, κάλτσες, γάντια, ζώνες, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια και παπλώματα. Επίσης 10 βαλίτσες, 2 ντουλάπες, 2 κρεβάτια, 14 αθλητικές τσάντες και 11 laptops για το σχολείο. Ένα ολόκληρο κοντέινερ! 33 κυβικά μέτρα!

 

Οι συντελεστές

Μετά την τεράστια αυτή ανταπόκριση, άρχισαν μια τιτάνια και πολυέξοδη προσπάθεια για να μεταφέρουν την βοήθεια αυτή στη Βρίσα. Έτσι, ευχαριστούν: τους Βέλγους που ανταποκρίθηκαν, τη μεταφορική εταιρεία «Ziegler» και την συνεργάτιδά της εταιρεία MSC για τις ειδικές τιμές στην μεταφορά του κοντέινερ από το Βέλγιο στον Πειραιά με το πλοίο «Brianna», την «Mediterranean Shipping Company Greece SA», θυγατρική της MSC, για την πολύτιμη βοήθεια στις διαδικασίες στο λιμάνι του Πειραιά, την Πρεσβεία του Βελγίου και τον πρέσβη, για την διάθεση τεσσάρων εργαζόμενων που βοήθησαν στην φορτοεκφόρτωση στον Πειραιά, τον Φλαμανδικό Κύκλο της Αθήνας από τον οποίον προσφέρθηκαν δύο εθελοντές για να βοηθήσουν στην φορτοεκφόρτωση στον Πειραιά, την μεταφορική εταιρεία «ΕΦΑΜ Α.Ε.», η οποία μετέφερε δωρεάν τα πακέτα της ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Πειραιά προς τη Βρίσα. Επίσης διέθεσε δύο εργαζόμενους που βοήθησαν στην φορτοεκφόρτωση των κιβωτίων στον Πειραιά, τη ναυτιλιακή εταιρεία «Hellenic Seaways» για την χορηγία ενός δωρεάν εισιτηρίου για τη μετακίνηση του 8μετρου φορτηγού από Μυτιλήνη προς Πειραιά, τη ναυτιλιακή «Blue Star Ferries» για την χορηγία ενός δωρεάν εισιτηρίου για τη μετακίνηση του 8μετρου φορτηγού από Πειραιά προς Μυτιλήνη, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στη διαχείριση όλων των διαδικασιών, τους Βρισαγώτες που βοήθησαν, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού καθώς και άλλες εταιρείες και συλλόγους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

 

 

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey