Ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου εκτός από την ηθική χρειάζεται ουσιαστική στήριξη για να σταθεί και πάλι στα πόδια του

Έμπρακτη στήριξη Κύτελη σε Μεσότοπο με παραχώρηση πλήρως εξοπλισμένου κοντέινερ

16/07/2021 - 21:14 Ενημερώθηκε 16/07/2021 - 21:15

Η φωτιά που κατέκαψε τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, καταστρέφοντας τις προσπάθειες 20 και πλέον ετών είναι αλήθεια ότι προκάλεσε συγκίνηση στην κοινή γνώμη του νησιού μας και πέραν αυτού, ενώ τα μηνύματα επώνυμων και φορέων της Λέσβου για στήριξη του πρωτοπόρου αυτού συνεταιρισμού πραγματικά έκαναν αίσθηση. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να δηλώσουν την ηθική στήριξη στην δεδομένη προσπάθεια των ανθρώπων του συνεταιρισμού να ξανασηκωθεί στα πόδια του και να ξαναφτιάξει ότι με κόπο και πολλές θυσίες κατάφερε τα τελευταία χρόνια. Οι κυβερνητικοί παράγοντες που βρέθηκαν επί τόπου στο μέρος της καταστροφής, λόγω και της προγραμματισμένης επίσκεψης της υφυπουργού Αγρ. Ανάπτυξης Φ. Αραμπατζή και του κυβερνητικού βουλευτή Χ. Αθανασίου δήλωσαν ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό του και θα στηρίξει με τα μέσα που διαθέτει την προσπάθεια επανάκαμψης.

Και οι άνθρωποι του συνεταιρισμού αναμένουν από τους κυβερνητικούς παράγοντες και την κυβέρνηση να τηρήσουν τις υποσχέσεις και να πράξουν τα δέοντα. 

Προφανώς η ηθική στήριξη ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχει την αξία της γιατί οι άνθρωποι του συνεταιρισμού και το χωριό συνολικά νιώθει ότι δεν είναι μόνοι, πολύ περισσότερο που οι καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν τα ονομαστά προιόντα του ως έμμεση συμπαράσταση και στήριξη τούτες τις δύσκολες μέρες.

Οι επόμενες μέρες θα είναι ομολογουμένως δύσκολες για το συνεταιρισμό που αναζητά μετά την καταστροφή των εγκαταστάσεων του έμπρακτη στήριξη από όσους είναι σε θέση να την δώσουν για να ξανασταθεί. 

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρ. Κύτελης που από τους πρώτους έσπευσε να επικοινωνήσει με τον Μαν. Κωνσταντιδέλλη για να δηλώσει τη συμπαράστασή του, δεν περιορίστηκε μόνο στην ηθική στήριξη. Δεσμεύτηκε και το ανακοίνωσε στον κ. Κωνσταντιδέλλη ότι τις επόμενες μέρες παραχωρεί στο συνεταιρισμό ένα πλήρως εξοπλισμένο μεγάλο κοντέινερ για τις ανάγκες του προκειμένου να το χρησιμοποιήσει τώρα που έμεινε άστεγος. Μάλιστα προτίθεται ο ίδιος ο δήμαρχος και αντιπροσωπεία του δήμου να το παραδώσει στους ανθρώπους του συνεταιρισμού ως μια πρώτη σαφή έμπρακτη στήριξη, ενώ αναμένονται και άλλες κινήσεις που μπορούν να συζητηθούν από κοινού με τη διοίκηση του συνεταιρισμού. Η κίνηση αυτή του δημάρχου Μυτιλήνης, που απ ότι πληροφορούμαστε έκανε αίσθηση στους Μεσοτοπίτες που έχουν μάθει να τα κάνουν όλα μόνοι τους, ανοίγει το δρόμο για παρόμοιες ενέργειες που μπορούν να βοηθήσουν τον πληγέντα συνεταιρισμό να αντιμετωπίσει άμεσες ανάγκες του. Ο συνεταιρισμός Μεσοτόπου με τη βοήθεια όλων Λεσβίων ,αλλά και των φορέων του νησιού μπορεί να σνασυγκροτηθεί και να συνεχίζει να παράγει τα ξεχωριστά προιόντα του, που τον κατέστησαν πρότυπο όχι μόνο στο νησί ,αλλά και εκτός αυτού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey