6223 άτομα μετρά το Μαυροβούνι

Εκκενώθηκε ο δημοτικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ

29/04/2021 - 11:26 Ενημερώθηκε 29/04/2021 - 14:29

Μηδενικός πλέον ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στην δημοτική δομή του Καρά Τεπέ καθώς οι επωφελούμενοι μεταφέρθηκαν πλέον στο πρόχειρο καταυλισμό του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ.

Η εκκένωση των δομών περιλαμβάνονταν στα σχέδια της κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα πληθυσμιακά στοιχεία αναφοράς της Τετάρτης 28 Απριλίου 6.075 ήταν τα άτομα που βρίσκονται στη πρόχειρη δομή προσφύγων και μεταναστών του πεδίου βολής στον Καρά Τεπέ. Στον αριθμό αυτό προστίθενται και άλλοι 148 που μεταφέρθηκαν από την δημοτική δομή του Καρά – Τεπέ σε εκείνη του Μαυροβουνίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι συνολικά από τη δημοτική δομή μεταφέρθηκαν στο Μαυροβούνι 538 άτομα.

Οι 548 του δημοτικού καταυλισμού που έχουν μεταφερθεί στον πρόχειρο αναμένεται να αναχωρήσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, με σειρά ανάλογα σε ποια φάση βρίσκονται τα έγγραφα αναγνώρισής τους.  Σε προτεραιότητα βρίσκονται οι ευάλωτες οικογένειες και αργότερα θα φύγουν οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αποχωρούν οικιοθελώς από τη δομή αναγνωρισμένοι πρόσφυγες οι οποίοι έχουν αποκτήσει ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τα 200, περίπου, κοντέινερ που βρίσκονται στο δημοτικό καταυλισμό και ανήκουν στην Ύπατη Αρμοστεία θα δωριστούν όλα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey