Χτυπημένος από τον καρκίνο μας αποχαιρέτισε χθες πρόωρα ο Μάνος Δούκας στα 63 του...

Εφυγε ο Μάνος!

02/02/2021 - 13:21 Ενημερώθηκε 02/02/2021 - 13:24

Εφυγε πρόωρα, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο Μάνος Δούκας σε ηλικία 63 ετών , βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους και τους πολλούς φίλους του. Κατέληξε χθες Δευτέρα, ύστερα από μια περιπέτεια με την υγεία του , που ξεκίνησε το Φθινόπωρο που μας πέρασε και ενώ βρισκόταν στο νησί μας και στη γενέτειρά του , τον Μόλυβο, για να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα παραμονές Χριστουγέννων , μετά διάγνωση ότι έχει χτυπηθεί από τον καρκίνο. Δυστυχώς μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και το μοιραίο ήρθε!

Ο Μάνος ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα τα τελευταία χρόνια με την υγεία του, αλλά  έχοντας κάνει επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού, αντιμετώπιζε τη ζωή με αισιοδοξία, πάντα μάχιμος στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων , σύμφωνα με τα πιστεύω του. Είναι πολύ κρίμα που ένας τόσο ζωντανός και δραστήριος άνθρωπος έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα από τη ζωή. Φρόντισε πάντως να αφήσει πίσω  το αποτύπωμα του και στο χώρο δουλειάς του και στον πολιτικό του χώρο, το ΚΚΕ, που υπηρέτησε και ως υποψήφιος βουλευτής του. Ιδιαίτερη ήταν η αγάπη του για τη γενέτειρά του , τον Μόλυβο, που πάντα είχε στην καρδιά του και επέστρεφε σε αυτόν με κάθε ευκαιρία, όπως έκανε και τους τελευταίους μήνες , πριν την τραγική κατάληξή του , λες και ένιωθε ότι θα ήταν αποχαιρετισμός στον τόπο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το άγγελμα του θανάτου του προκάλεσε αίσθηση και τα συλλυπητήρια μηνύματα, από φίλους , συντρόφους του και συμπατριώτες του , που τον γνώριζαν ήταν δεκάδες, γιατί ο Μάνος από όπου πέρασε ή με ό,τι καταπιάστηκε και ανεξαρτήτως των όπιων διαφωνιών και να είχε  δεν πέρασε απαρατήρητος.

«Κολώνα» δίπλα του, όλα αυτά τα χρόνια με τις περιπέτειες της υγείας του στάθηκε η αγαπημένη του Νιννέτα, γνωριμία από το 1985 στη Μυτιλήνη, στην Παιδαγωγική Ακαδημία, όπου και οι δυο βρέθηκαν, η Νιννέτα ερχόμενη από τις Κουκουβάουνες και ο Μάνος ως απόφοιτος του Μαθηματικού της Αθήνας, για ένα δεύτερο πτυχίο. Μια γνωριμία ζωής που κράτησε 36 χρόνια με πολλές χαρές και αναμνήσεις, αλλά και δύσκολες καταστάσεις, που πάντα φρόντιζαν να μοιράζονται με φίλους και δικούς τους. Ηταν εντυπωσιακό , ότι παρά τα προβλήματα υγείας και τις κατά καιρούς δυσκολίες οι δυο τους δεν το έβαλαν ποτέ κάτω. Ηταν ...παντού και μέσα σε όλα . Με τις γευστικές αποδράσεις τους , τα ταξίδια τους, τις εκδρομές τους, λες και ήθελαν να προλάβουν το χρόνο. Και πρόλαβαν να ζήσουν μαζί πάρα πολλά και αυτο είναι ευτυχία! 

Η κηδεία του Μάνου σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει την Πέμπτη. Καλό σου ταξίδι φίλε! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey