Κοινωνικό φροντιστήριο δήμου Λέσβου:

Δυστυχώς η ανέχεια το έκανε «Θεσμό»!

04/09/2018 - 15:48

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, συνεχίζοντας και εφέτος για έκτη συνεχή χρονιά την επιτυχημένη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να διδάξουν και να προσφέρουν εθελοντικά στην λειτουργία του, να το δηλώσουν μέχρι και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, τις εργάσιμες ώρες και μέρες στα γραφεία του Οργανισμού,(Αγίας Ειρήνης 10 στη Μυτιλήνη, τηλ. 22510-27501 εσωτ. 1, στην υπεύθυνη κα Βάσω Λαγουτάρη). Ειδικότητες: Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί - Χημικοί, Πληροφορικής, Βιολόγοι, Αγγλικών, Γερμανικών, Γαλλικών, ΑΟΔΕ, Αρχών Οικονομίας και Κοινωνιολογίας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα προσκαλούνται και οι μαθητές απόρων οικογενειών που φοιτούν σε Γυμνάσιο και Λύκειο και επιθυμούν να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο να το δηλώσουν στην ίδια διεύθυνση και τηλέφωνα. Για την εγγραφή τους χρειάζεται να καταθέσουν αίτηση μαζί με αντίγραφο εκκαθαριστικού. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι μαθητές που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 8.000,00 ευρώ με ένα παιδί, τις 10.000 με δύο παιδιά κ.λπ. Θα συνεκτιμηθούν κοινωνικά κριτήρια (παιδιά μονογονεϊκών, πολυτέκνων κ.λπ.). Ως εκ τούτου παρακαλούμε τους γονείς που διαθέτουν ανάλογα αποδεικτικά, να προσκομίσουν αντίγραφα τους.

Η Αν. Αντωνέλλη

 

«Πριν από έξι χρόνια, όταν η οικονομική κρίση άρχισε να κατασπαράσσει και τα όνειρα των μαθητών, ξεκινήσαμε την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Λέσβου, σημειώνει η Αν. Αντωνέλλη, ελπίζοντας ότι θα ήταν μια παροδικά αναγκαία δομή προκειμένου τα παιδιά των απόρων οικογενειών να μην στερηθούν την βοήθεια που θα προσέφερε ένα φροντιστήριο και οι οικογένειες τους δεν είχαν να πληρώσουν. Δυστυχώς, έξι χρόνια μετά φαίνεται πως η φτώχεια στην χώρα μας ήρθε και εγκαταστάθηκε», γι΄αυτό προσθέτει  ζητάμε την βοήθεια των εθελοντών καθηγητών προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια βοήθεια γνώσης στα παιδιά των οικογενειών που το έχουν ανάγκη.»

Με την ευκαιρία η κ. Αντωνέλλη σε όλους, επιτυχόντες και μη επιτυχόντες εύχεται «καλή σταδιοδρομία στην ζωή τους και ας μην ξεχνάνε το σημαντικότερο μάθημα που πήραν από το Κοινωνικό Φροντιστήριο: Τα όνειρα μπορούν να γίνονται πραγματικότητα με δουλειά και αγάπη.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey