Ελλιπής η αστυνόμευση στην Αγιάσο

Δυσαρέσκεια για τη συνεχιζόμενη παραβατικότητα ανηλίκων

19/07/2017 - 15:05

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αγιάσου με κρούσματα διαρκώς διογκούμενης παραβατικής συμπεριφοράς από ανηλίκους στην περιοχή, αισθανόμενοι απροστάτευτοι και εκφράζοντας παράπονα για το γεγονός πως η αστυνόμευση είναι ελλιπής.

Πέρυσι τέτοια εποχή, οι κάτοικοι του ορεινού χωριού ήταν και πάλι ανάστατοι από την έξαρση φαινομένων παραβατικότητας, κυρίως κλοπών, τα οποία είχαν ως συνέπεια τη δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας αλλά και φόβου. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, τα κρούσματα που καταγράφονται έχουν να κάνουν με ανήλικους που θεωρούν εαυτόν υπεράνω του νόμου, θέτοντας σε κίνδυνο με την οδηγική τους συμπεριφορά την ίδια τους τη ζωή αλλά και διερχόμενων οδηγών ή πεζών.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Αγιάσου καταγγέλλουν πως ειδικά την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ανήλικοι με μηχανάκια, τα οποία έχουν «πειραγμένες» εξατμίσεις, κυκλοφορούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας εντός του οικισμού, κάνοντας ενοχλητικό θόρυβο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η επικίνδυνη οδήγηση γίνεται αιτία για διάφορα ατυχήματα.

Σε ένα εξ αυτών μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα, σημειώνεται πως ανήλικος οδηγός που ενεπλάκη σε τροχαίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο «Βοστάνειο» με πολλαπλά τραύματα. Οι έλεγχοι είναι μηδαμινοί και σε επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τούς επισημαίνεται ότι καταβάλλονται προσπάθειες, θέτοντας όμως και το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού.

 

Περιστατικό άρνησης ελέγχου

Την προηγούμενη εβδομάδα, πληροφορίες αναφέρουν ότι συνέβη ένα περιστατικό με ανήλικο οδηγό δικύκλου, ο οποίος αρνήθηκε έλεγχο από αστυνομικό, έπειτα μάλιστα από επώνυμη καταγγελία κατοίκου της περιοχής. Μάλιστα, όπως τονίζεται, υπήρξε ένταση στο σημείο και απόπειρα του νεαρού να χειροδικήσει εναντίον του αστυνομικού σε μια προσπάθεια να αποφύγει τον έλεγχο, κάτι που τελικώς κατάφερε.

Η αγανάκτηση που διακατέχει τους κατοίκους είναι μεγάλη, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τους πεζούς, ενήλικες και παιδιά, οι οποίοι επισκέπτονται την Αγιάσο αυτήν την περίοδο.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey