Από σήμερα, Τετάρτη οι δηλώσεις συμμετοχής

Δωρεάν μαστογραφία στις ωφελούμενες του Δήμου

04/10/2018 - 14:24

Τη δυνατότητα δωρεάν μαστογραφίας παρέχει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου για τις γυναίκες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού - ωφελούμενες του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου με αφορμή το ότι ο Οκτώβρης κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Από σήμερα Τετάρτη και μέχρι εξαντλήσεως της δυνατότητας, οι ωφελούμενες του Κοινωνικού Ιατρείου καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για δωρεάν μαστογραφία, στην υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό Βούρου Μαρία, στο τηλέφωνο 22510-27501 εσωτ. 2, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

«Ως Δήμος Λέσβου, εδώ και χρόνια με μια σειρά από δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει και πραγματοποιούμε, όπως ημερίδες ενημέρωσης, συνδημιουργία μαζί με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου Ξενώνα απόρων καρκινοπαθών στην Αθήνα, δωρεάν εξετάσεις, ομαδική ψυχοθεραπεία καρκινοπαθών κ.λπ., στρατευτήκαμε στην μάχη της ενημέρωσης με σκοπό την πρόληψη κατά του καρκίνου. Έτσι και φέτος, σε συνέχεια των προσπαθειών μας και γνωρίζοντας την πολύτιμη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού παρέχουμε στις ωφελούμενες δωρεάν μαστογραφία» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αναστασία Αντωνέλλη.

Σημειώνεται ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη, καθώς περίπου 1 στις 8 γυναίκες υπάρχει περίπτωση να εμφανίσει τη νόσο. Κάθε χρόνο μόνο στην Ελλάδα εντοπίζονται περίπου 4.500 περιστατικά και από αυτά 1.500 είναι θανατηφόρα. Σε Παγκόσμιο επίπεδο περίπου 1.500.000 γυναίκες παθαίνουν καρκίνο του μαστού και 300.000 από αυτές χάνουν την ζωή τους. Ο καρκίνος του μαστού είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις γυναίκες μεταξύ 40 και 45 ετών.

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες είναι πώς ο καρκίνος του μαστού, εάν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί. Αν η αντιμετώπιση της νόσου γίνει σε αρχικό στάδιο, το ποσοστό ίασης ξεπερνά πολλές φορές το 97%. Το σημαντικό βήμα είναι να γίνονται οι βασικές εξετάσεις: αυτοεξέταση, μαστογραφία και κλινική εξέταση από γυναικολόγο. Τέλος, ευχαριστούμε το Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο του κ. Πολύδωρου Αμπατζή, όχι μόνο για την στήριξη που μας παρέχει στη συγκεκριμένη δράση, αλλά και για τη συνεχή προσφορά και συμπαράσταση του, στις ανάγκες των ωφελούμενων - απόρων του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου» καταλήγει η κ. Αντωνέλλη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey