Μήνυση υπέβαλλαν οι ίδιοι οι γονείς της Ειρήνης Μελισσσαροπούλου, η οποία κρατείται εδώ και 8 μήνες στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ

Δίωξη και στην Ελλάδα για την 20χρονη!

24/05/2018 - 13:40

Ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών στην 20χρονη από τη Μυτιλήνη, η οποία συνελήφθη με 2,6 κιλά κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Τη μήνυση έκαναν οι ίδιοι οι γονείς της, σε μία προσπάθεια να εκδοθεί η κόρη τους στην Ελλάδα.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατείται τους τελευταίους περίπου 8 μήνες στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τον συνήγορο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η άσκηση δίωξης από την ελληνική εισαγγελία προσθέτει ένα ακόμη μέσο στο νομικό οπλοστάσιο, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση της 20χρονης στην Ελλάδα. Ωστόσο ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση «δυσχερή», καθώς δεν υπάρχει διμερής συμφωνία δικαστικής συνδρομής.

Διαβεβαιώνοντας ότι οι συνθήκες των φυλακών του Χονγκ Κονγκ είναι καλές, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε πως η πελάτισσά του επιμένει ότι είναι αθώα: «Πολλοί αμφιβάλλουν για αυτό, αλλά έπεσε θύμα της αφέλειας και της ευπιστίας της», πρόσθεσε.

Παρά τις μικρές πιθανότητες, η πλευρά της οικογένειας ελπίζει στην έκδοση της 20χρονης στην Ελλάδα όπου υπάρχουν οι εγγυήσεις μιας ευρωπαϊκής χώρας, προσδοκώντας να δικαστεί στη χώρα μας.

Πρόσωπο - κλειδί ο Ρουμάνος

Ένας Ρουμάνος, που διέμενε στη Λέσβο φαίνεται πως είναι το πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση της 20χρονης Μυτιληνιάς. Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου φέρεται να ήρθε σε επαφή μαζί του, μέσω του διαδικτύου, τάζοντάς της πως θα γίνει μοντέλο.

Η 20χρονη έδωσε τελικά στις κινεζικές αρχές στοιχεία για τον Ρουμάνο, αλλά και για τον πατέρα του. Πρόκειται για εκείνους που τη συνόδευσαν ως την Αιθιοπία και της έδωσαν, όπως ισχυρίζεται η Ειρήνη, το σάκο με την κρυμμένη κοκαΐνη με την οποία και συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της σύλληψης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ο Ρουμάνος εξαφανίστηκε από το νησί, ενώ έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey