Τι δήλωσε ο Μηταράκης

Δημιουργούνται υγειονομικές μονάδες στα 5 νησιά του Β. Αιγαίου, όπου λειτουργούν ΚΥΤ

04/11/2020 - 21:21

Τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο, και τους περιφερειακούς συμβούλους του νησιού, με επίκεντρο τα θέματα υγειονομικής προστασίας του ΚΥΤ στη ΒΙΑΛ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα μεταφερθούν στα πέντε νησιά του Βορείου Αιγαίου ισάριθμες υγειονομικές μονάδες, αποτελούμενες από ένα ασθενοφόρο, δύο κοντέινερ, ένα μικροβιολογικό εργαστήριο, ένα ακτινολογικό εργαστήριο και κατάλληλο προσωπικό, ως αποτέλεσμα δωρεάς κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με το σχέδιο «Αγνοδίκη», έχει προβλεφθεί στη ΒΙΑΛ ειδικός χώρος απομόνωσης τεσσάρων κοντέινερ με 30 κλίνες, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται 15 θετικοί στον κορωνοϊό διαμένοντες χωρίς συμπτώματα. Επίσης, στη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά διαμένουν πέντε ασυμπτωματικοί αιτούντες άσυλο. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι «υπάρχει ακόμα η δυνατότητα χρήσης του ειδικά διαμορφωμένου -για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων- χώρου που παραμένει διαθέσιμος». Ο κ. Μηταράκης επισήμανε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες νέοι γιατροί του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στη ΒΙΑΛ.

Από την αρχή της πανδημίας, συνέχισε ο υπουργός, σημειώθηκαν στο ΚΥΤ 102 θετικά κρούσματα «αλλά μηδενικές απώλειες ανθρώπινης ζωής». Έχουν πραγματοποιηθεί 1.293 έλεγχοι για COVID-19 σε αιτούντες και εργαζόμενους, εκ των οποίων τα 85 τεστ (6,5%) ήταν θετικά. Την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 446 τεστ, εκ των οποίων τα 13 θετικά (2,9%). Τέλος, σήμερα έγιναν 12 τεστ σε αιτούντες και ήταν όλα αρνητικά. Με κοινή υπουργική απόφαση η ΒΙΑΛ παραμένει σε καραντίνα έως και τις 11 Νοεμβρίου.

Τέλος, αναφορικά με το γενικό νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», ο υπουργός υπογράμμισε ότι «έχουμε θέσει ως στόχο την ενίσχυση της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας με τέσσερις κλίνες», ενώ το προσωπικό για την αντιμετώπιση των περιστατικών κορωνοϊού είναι πέντε άτομα, «αλλά θα ενισχυθεί και με άλλες τρεις νοσηλεύτριες».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey