Αυτοψία στο ΠΙΚΠΑ από κλιμάκιο υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δόμησης

Διαπιστώθηκαν αυθαίρετες κατασκευές και αναμένονται βαρύτατα πρόστιμα!

17/10/2020 - 13:11 Ενημερώθηκε 17/10/2020 - 10:25

Φαίνεται ότι η υπόθεση με το αναμενόμενο κλείσιμο της δομής στο ΠΙΚΠΑ, που ήδη έχει ανακοινώσει το Υπ. Μετανάστευσης ότι θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο, στα πλαίσια της καλύτερης διαχείρισης του μεταναστευτικού στο νησί, δεν θα περιοριστεί μόνο στην εκκένωση του χώρου από τους εκεί φιλοξενούμενους μετανάστες, οι περισσότεροι των οποίων, σύμφωνα με τους διαχειριστές της εν λόγω δομής είναι ευάλωτοι. Δεν αποκλείεται η ιστορία με τη χρήση του χώρου να έχει πολλά επεισόδια, που ξεκινούν από την παραχώρησή του την περίοδο που οι προσφυγικές ροές στο νησί είχαν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και η αναζήτηση χώρων φιλοξενίας ήταν επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να μην βρίσκονται σε δρόμους και πάρκα. Αυτήν την περίοδο παραχωρήθηκε και ο χώρος του σημερινού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ, για να διαμορφωθεί στη συνέχεια στην οργανωμένη δομή που ξέρουμε με την ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Στο ΠΙΚΠΑ λειτούργησαν στην αρχή οι εθελοντές «του Χωριού του Όλοι Μαζί», που σε εθελοντική βάση πρόσφεραν ό,τι ήταν δυνατόν στους πρόσφυγες, την πρώτη περίοδο του προσφυγικού, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η λειτουργία της δομής με τη σημερινή μορφή της και με την έγκριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Στο χώρο φιλοξενούνταν κυρίως ευάλωτες κατηγορίες προσφύγων και μεταναστών, και την ιδιαιτερότητα αυτή επικαλούνται, τόσο οι διαχειριστές της συγκεκριμένης δομής όσο και διάφορες οργανώσεις και πρόσωπα που ζητούν να μην κλείσει, γιατί χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας οι ευάλωτοι που διαμένουν εκεί.

Αιφνιδιαστική κίνηση

Και ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται η εκκένωση της δομής, πληροφορηθήκαμε ότι στα μέσα της εβδομάδας κλιμάκιο υπαλλήλων από την υπηρεσία Δόμησης του δήμου Μυτιλήνης, συνοδευόμενοι από άνδρες της Αστυνομίας προχώρησε αιφνιδιαστικά σε αυτοψία του χώρου του ΠΙΚΠΑ, όπου διαπιστώθηκε πλήθος αυθαιρεσιών, γεγονός που βάζει σε περιπέτειες όσους εμπλέκονται με αυτές, αλλά και τον ιδιοκτήτη του χώρου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Υπ. Εργασίας, που παραχώρησε τη χρήση του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μετά την αυτοψία και τη διαπίστωση ότι στο χώρο του ΠΙΚΠΑ υπάρχουν πάνω από 50 αυθαίρετες κατασκευές, συντάσσεται από την υπηρεσία έκθεση αυθαιρέτων και τα πρόστιμα που αναμένονται να πέσουν είναι πολύ μεγάλα, γεγονός που θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους διαχειριστές του χώρου που προχώρησαν σε παράνομες κατασκευές χωρίς καμιά έγκριση.

Πρόστιμα στους διαχειριστές και στο Υπ. Εργασίας

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα, φέρνοντας σε δυσμενέστατη θέση τους διαχειριστές της δομής αυτής, οι οποίοι καλούνται πέραν των άλλων να «πληρώσουν» υψηλά πρόστιμα για τις αυθαίρετες κατασκευές της δομής.

Η αυτοψία της υπηρεσίας Δόμησης στο ΠΙΚΠΑ, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπαγορεύτηκε από …άνωθεν εκτός Λέσβου και δείχνει εκτός των άλλων ότι η κεντρική διοίκηση, διά των αρμοδίων αρχών της είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τις αποφάσεις της, που ήδη δημοσιοποιήθηκαν διά του αρμόδιου υπουργείου. Και έπεται συνέχεια…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey