Με πορεία στο Κ.Υ. Μυτιλήνης

Διαμαρτυρήθηκαν οι συνταξιούχοι της Λέσβου

28/10/2017 - 14:53

Πορεία στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης πραγματοποίησαν χτες οι συνταξιούχοι, ενώ οι πρόεδροι των Ενώσεων Συνταξιούχων Λέσβου και νήσων Αιγαίου συνάντησαν τον προϊστάμενο Μιχάλη Χατζηγιάννη για να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και για να ενημερωθούν σε θέματα Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, αφού η Δημόσια Υγεία αφορά τους πάντες. Μου εξέθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και ενημερώθηκαν αρμοδίως τόσο από εμένα όσο και από τον συνάδελφο κ. Κόκορη για το πώς έχει η κατάσταση στο Κ.Υ. Μυτιλήνης», ανέφερε από την πλευρά του ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ας σημειώσουμε επί τη ευκαιρία ότι πλέον το ΠΕΔΥ μετονομάστηκε σε Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον κ. Χατζηγιάννη και τον κ. Κόκορη, η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ (Βαγγέλης Χριστοδούλου, Βελισσαρίου Παναγιώτης, Καριωτέλλης Μιχάλης, Αργυρόπουλος Λεωνίδας, η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ νομού Λέσβου (Κόπανος Στρατής), η Ένωση Συνταξιούχων ΔΕΗ Νήσων Αιγαίου (Φραντζής Δημήτριος), η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Λέσβου (Κανέλλης Μαρίνος), η Περιφερειακή Ένωση Συνταξιούχων ΕΛΤΑ Βορείου Αιγαίου (Λιακατέλλης Στρατής).

 

Αναμονή έως δύο μήνες

Η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ τονίζει ότι, ενώ λειτουργεί σε 24ωρη βάση το ΠΕΔΥ στο νησί μας, οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, η αναμονή των ραντεβού σε γιατρούς κυμαίνεται από έναν έως δύο μήνες. Ταυτόχρονα το ΠΕΔΥ λειτουργεί με γιατρούς αποσπασμένους από το νοσοκομείο και Περιφερειακά ιατρεία, ενώ υπάρχει έλλειψη σε γιατρούς ειδικοτήτων όπως καρδιολόγος - χειρούργος - παιδίατρος - ορθοπεδικός κ.λπ., πράγμα που τους αναγκάζει να απευθύνονται σε ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς, των οποίων τα πλαφόν κλείνουν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να πληρώνουν 5 ευρώ ή να στριμώχνονται στην ουρά στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

«Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η ζωή μας, τα δικαιώματά μας, οι συντάξεις μας βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής με συνεχείς μειώσεις και τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα, που μας οδηγούν στην ανέχεια και τη φτώχεια. Οι μειωμένες δαπάνες για την Υγεία που περνούν μέσα και από το φετινό προϋπολογισμό δείχνουν ότι τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για την υγεία των εργαζομένων, συνταξιούχων κ.λπ. Η κατάσταση θα χειροτερέψει αν δεν γίνει δική μας υπόθεση η πάλη για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής, με κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης», επισημαίνουν.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey