Ο "Βριλησσός" στη Λέσβο

Διακοπές αλλιώς

19/08/2021 - 09:17

Φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» συνεχίζοντας μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2005, διοργανώνει τα τελευταία 15 χρόνια εθελοντικούς καθαρισμούς και συντηρήσεις μονοπατιών και προσπαθεί να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση για τον σεβασμό του φυσικού πλούτου και των μνημείων λαϊκού πολιτισμού (μονοπάτια, πέτρινοι δρόμοι, αλώνια, ξερολιθιές κλπ. ).

Από τις 21 έως 31 Αυγούστου η εθελοντική ομάδα του Βριλησσού θα βρεθεί στη δυτική Λέσβο, για να προσφέρει την ετήσια καλοκαιρινή εθελοντική εργασία της, στην διάνοιξη και τον καθαρισμό μονοπατιών.

Η εργασία θα διαρκέσει 8 μέρες και θα λάβουν μέρος 21 εθελοντές του συλλόγου. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται με την στήριξη του δήμου Δυτικής Λέσβου.

Η διαμονή των εθελοντών θα γίνει στον ανακαινισμένο ξενώνα της Μονής Λειμώνος.

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, η Λέσβος είναι ένας ξεχωριστός προορισμός που οι εθελοντές του συλλόγου έχουν γνωρίσει σε ανάλογη εθελοντική προσπάθεια το καλοκαίρι του 2015.

Αυτή την ξεχωριστή Λέσβο, με τις μοναδικές ομορφιές και τις δυνατές συγκινήσεις θέλουν να μοιραστούν με όλους όσους αναζητούν σε κάθε ταξίδι, την ουσία, την αλήθεια, την ομορφιά.

Η προσπάθεια των εθελοντών του Βριλησσού στοχεύει στην ανάδειξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος και του περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού..

Η εθελοντική προσπάθεια του συλλόγου (http://www.vrilisos.gr/)

που έχει έδρα τα Βριλήσσια και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 1000 μέλη , ξεκινά στα μονοπάτια της χώρας μας το 2005,όταν στην Ικαρία οι εθελοντές του συλλόγου αναπαλαίωσαν μονοπάτι του 18ου αιώνα που οδηγεί από το χωριό Ράχες, στα Διπόταμα και το φαράγγι του Να .

Στα 16 χρόνια που ακολούθησαν η ομάδα δούλεψε σε μονοπάτια σε όλη την χώρα ( Ρόδος, Σκιάθος, Κέρκυρα , Κάρπαθος, Ζαγόρι , Πήλιο,Λέσβος,Πάρος,Φούρνοι Ικαρίας,Τήλος,Χίος,Καστελλόριζο).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey