Διαφάνεια στις δωρεές για τη Βρίσα

16/09/2017 - 14:33

Με επιστολή του προς την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον δήμαρχο Λέσβου και τον μητροπολίτη Μυτιλήνης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Βρισαγωτών στην Αθήνα Κώστας Σταυρινός ζητά την κοινοποίηση μέσω ενός πίνακα όλων των ποσών που έχουν κατανεμηθεί (ή όχι), για να υπάρξει εικόνα (και διαφάνεια) ως προς το πού κατευθύνθηκαν οι προσφερόμενοι πόροι.

 

Η επιστολή

«Είναι γνωστό ότι και με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού έχουν δοθεί χρήματα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στον Δήμο Λέσβου και στη Μητρόπολη Μυτιλήνης από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση εκ μέρους σας όσον αφορά το ύψος των χορηγιών και δωρεών αλλά και την αξιοποίηση των χρημάτων για την περιοχή μας, θεωρούμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων η κοινοποίηση ενός πίνακα με την κατανομή τους, δεδομένου ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ζήτημα αυτό από τους συντοπίτες μας. Πιστεύουμε ότι η διαφάνεια θα λειτουργήσει προς όφελος και της δικής σας Αρχής και θα αποτρέψει τη διάδοση ανυπόστατων φημών. Με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την κοινοποίηση του πίνακα, θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες για να κινητοποιήσουμε πιθανούς χορηγούς και δωρητές. Είμαστε στη διάθεσή σας για να συμβάλλουμε, ώστε να υπάρξει δίκαιη κατανομή των πόρων και βελτίωση της ζωής στο νησί μας.

Επίσης, σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε εάν έχουν γίνει από την πλευρά σας όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη χορήγηση της στεγαστικής συνδρομής από την πολιτεία, όπως ορίζεται από το ΦΕΚ 2524/25 -06 2017 τόσο για τα δημόσια κτήρια του χωριού μας (Λέσχη, Κοινοτικό Γραφείο κ.ά.) όσο και για τους ιερούς ναούς της Βρίσας (Ζωοδόχος Πηγή, Άγιος Κωνσταντίνος, Χριστός κ.ά.)», γράφει χαρακτηριστικά η επιστολή του προέδρου του συλλόγου προς τους τρεις φορείς που διαχειρίζονται τις δωρεές.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey