Τα επόμενα βήματα της σταδιακής απελευθέρωσης δραστηριοτήτων

Δεν καταργήθηκαν τα SMS για τις μετακινήσεις

29/04/2021 - 09:18 Ενημερώθηκε 29/04/2021 - 11:31

Η σταδιακή άρση των περιορισμών στα μέτρα, που ξεκινά από την Δευτέρα, δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία, είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη υπό τον φόβο μιας υπέρμετρης χαλάρωσης των πολιτών.

Το άνοιγμα της εστίασης και η διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας είναι τα πρώτα βήματα προς την επαναφορά στην κανονικότητα, ωστόσο η τήρηση των μέτρων προστασίας είναι απαραίτητη, για να αποφευχθεί μια αναζωπύρωση της πανδημίας, που θα θέσει σε κίνδυνο την περαιτέρω απελευθέρωση δραστηριοτήτων.

Υπό αυτό το πρίσμα πάρθηκε η απόφαση για την διατήρηση του sms στις μετακινήσεις των πολιτών και η εστίαση εντάχθηκε, χωρίς ωράριο, στον κωδικό «6». Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, η Eπιτροπή εισηγήθηκε ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες το click away και το click inside στο λιανεμπόριο, άρα δεν μπορούσε να φύγει το sms από την ζωή μας.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, «κάναμε ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και ανοίξαμε σχολεία, διαδημοτικές και εστίαση κρίθηκε ότι είναι ουσιαστικό να παραμείνει σε ισχύ για τις επόμενες δύο εβδομάδες ένα μέτρο που αποδεδειγμένα έχει συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας». Και ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με συνεργάτες του, ήταν θετικός στην άποψη να διατηρηθεί η αποστολή μηνύματος, καθώς εκτιμά ότι η αποσυμπίεση και η χαλάρωση πρέπει να γίνουν σταδιακά προκειμένου να φτάσουμε σε ένα «ελεύθερο καλοκαίρι», όπως έχει επανειλημμένα πει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey