«Ηθικός αυτουργός» οι προσταγές αυτοκτονικού παιχνιδιού στο Ίντερνετ

17χρονος πήδηξε από τον 2ο όροφο!

17/04/2018 - 13:15 Ενημερώθηκε 17/04/2018 - 17:18

Από τον δεύτερο όροφο του σπιτιού του πήδηξε 17χρονος Μυτιληνιός τα ξημερώματα της Δευτέρας. Από την πρόσκρουση ο 17χρονος έσπασε το πόδι του, ενώ είχε χτυπήματα στο κεφάλι. Το χειρουργείο ξεκίνησε περίπου στις 3 τα ξημερώματα και η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε χτες το μεσημέρι.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έσπρωξε τον 17χρονο σε αυτή την κίνηση, ούτε σε καμία περίπτωση αν ήταν αυτοκτονική. Σύμφωνα όμως με πηγές του Νοσοκομείου ηθικός αυτουργός της αποτρόπαιης πράξης φαίνεται να είναι ένα αυτοκτονικό-στην κυριολεξία- παιχνίδι στο ίντερνετ, γνωστό ως «μπλε φάλαινα».

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονταν χτες το Νοσοκομείο Μυτιλήνης γιατροί και προσωπικό, καταφέρνοντας να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το σημαντικότερο είναι ότι χτες το απόγευμα μετά από πολύωρο χειρουργείο, η κατάσταση της υγείας του νεαρού είχε σταθεροποιηθεί, ενώ όπως προσέθεσε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Ευθύμης Ζιώγας στο «Ε», «μάλλον ξεφεύγει τον κίνδυνο», ενώ δεν παρουσιάζονται προβλήματα από το χτύπημα στο κεφάλι του.

Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, δυστυχώς όμως δεν είναι. Είναι ασύλληπτο το γεγονός ότι 17χρονος Μυτιληνιός έπεσε από τον 2ο όροφο του σπιτιού του τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, από μόνος του. Είναι κάτι σοκαριστικό από μόνος του. Πολύ περισσότερο αν υπαίτιο γι’ αυτό το βήμα στο κενό είναι το «παιχνίδι» της αυτοκτονίας, «μπλε φάλαινα». Το όνομα «Blue Whale» λέγεται ότι προέρχεται από τη δραματική συνήθεια των γαλάζιων φαλαινών να αυτοκτονούν πηγαίνοντας σε ρηχά νερά.

Καμπάνια ενημέρωσης

Γι’ αυτό το «παιχνίδι» κυκλοφόρησε ολόκληρη καμπάνια ενημέρωσης στο διαδίκτυο με τίτλο στα αγγλικά #η αυτοκτονία δεν είναι παιχνίδι, καθώς στη Ρωσία τη γενέτειρα του παιχνιδιού, 16 αυτοκτονίες κοριτσιών έχουν συνδεθεί ευθέως με τη «Μπλε Φάλαινα». Συνολικά δεδομένα αναφέρουν πως μέσα σε δύο χρόνια υπάρχουν πάνω από 130 αυτοκτονίες ατόμων που αποδέχτηκαν την τελική πρόκληση. «Μαμά, υπάρχουν μπλε φάλαινες;» ρώτησε μια μέρα την μητέρα της η 13χρονη Μεϊλέν Λιζέτ από την Κολομβία. Η 37χρονη γυναίκα της απάντησε αθώα πως υπάρχουν, αλλά είναι είδος υπό εξαφάνιση. Δύο μήνες αργότερα, στις 28 Απριλίου 2017, το σώμα της 13χρονης βρέθηκε κρεμασμένο από ένα σχοινί. Η μικρή είχε αποδεχτεί την τελευταία πρόκληση του παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα». Στην χώρα μας, μία 15χρονη από την Κατερίνη λίγο έλειψε να αποτελέσει τα πρώτο θύμα του παιχνιδιού. Η ίδια αποκάλυψε πως μέσω της «Μπλε φάλαινας» κάποιος της ζήτησε να πάρει μεγάλη ποσότητα χαπιών. Ευτυχώς όμως φοβήθηκε και πήρε μόνο δύο χάπια. Νωρίτερα είχε χαράξει το πόδι της και πάλι υπό την υπόδειξη του άνδρα στο παιχνίδι!

Ο κύκλος διάρκειας του «παιχνιδιού» υπολογίζεται σε 50 μέρες. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι χρήστες λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).

Η ελληνική αστυνομία καλεί όποιον γονέα υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία - πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιο πολίτη γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους: Τηλεφωνικά: 11188, Στέλνοντας e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙ D, Μέσω twitter : @CyberAlertGR

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey