Από τη Λέσχη Αυτοκινήτων Μυτιλήνης

Auto show στη Μαρίνα Μυτιλήνης [Pics]

29/08/2022 - 15:00

Γράφει η Θάλεια Βουγδή

Auto Show από τη Λέσχη Αυτοκινήτων Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Λέσχη Τετρακίνησης Λέσβου διοργανώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της μαρίνας Μυτιλήνης την Κυριακή το βράδυ.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία και η ενημέρωση του νέου -κυρίως- κόσμου σε ότι έχει να κάνει με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό του νησιού, τις δράσεις της Λέσχης Αυτοκινήτου αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα αμάξια τα οποία αγωνίζονται σε διάφορες κατηγορίες όπως drift και Tame AttacK. Παράλληλα υπήρχαν και αυτοκίνητα για τους λάτρεις των τετρακίνητων αμαξιών.

Παρατεταγμένα αυτοκίνητα πολλών κυβικών με ανοιχτά τα καπό τους έδιναν την ευκαιρία στους λάτρεις της ταχύτητας αλλά και του μηχανοκίνητου αθλητισμού να θαυμάσουν φτιαγμένους κινητήρες, αυτοκίνητα που έφεραν υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας (ειδικά καθίσματα και ζώνες ασφαλείας αλλά και ρολ μπαρ) δείχνοντας έτσι ότι το να οδηγάς ένα αυτοκίνητο δεν είναι απλά και μόνο ευχαρίστηση ειδικά όταν αυτή δεν συνοδεύεται από ασφάλεια.

"Μην οδηγείς ταχύτερα από την ταχύτητα με την οποία μπορεί να πετάξει ο φύλακας-άγγελός σου..."

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτων Μυτιλήνης κ. Φώτογλου " οι δράσεις μας πάντα προσβλέπουν στο να γνωρίσει ο νέος κόσμος το αυτοκίνητο και να το αγαπήσει αλλά μέσα από σωστές πρακτικές. Δεν μπορείς να πάρεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο και να βγεις στους δρόμους να κάνεις αγώνες. Οι αγώνες πρέπει να γίνονται πάντα σε κλειστό ελεγχόμενο για τον σκοπό αυτό χώρο και με το κατάλληλο αυτοκίνητο. Πρέπει οι νέοι να καταλάβουν ότι το αυτοκίνητο δεν είναι μέσο επίδειξης δύναμης ή μαγκιάς αλλά είναι ένα σπορ που χρειάζεται καλή προετοιμασία, άριστο εξοπλισμό και πολύ προσοχή. Πάνω από όλα προέχει η οδική ασφάλεια, για αυτό εμείς αυτό που λέμε είναι να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας και κράνος και το κυριότερο να μην υπερτιμούν τις δυνατότητες τόσο τις δικές τους όσο και των οχημάτων που οδηγούν".

Η Λέσχη το επόμενο διάστημα προετοιμάζει και άλλες εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ενημέρωση των νέων κυρίως ανθρώπων σε σχέση με την οδική ασφάλεια.

"Αισθάνομαι υπερβολικά ασφαλής όταν αγωνίζομαι. Γνωρίζω ότι με πλαισιώνουν οι καλύτεροι οδηγοί. Κάτι που δεν μπορεί να ισχυριστεί όποιος οδηγεί σε δημόσιο δρόμο"

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey