Αρνητικό ρεκόρ εγκατάλειψης ζώων το 2017

03/01/2018 - 12:27

Το 2017 ήταν δυστυχώς το χειρότερο έτος όσον αφορά τις εγκαταλείψεις ζώων στη Λέσβο, για το διάστημα που κρατά αρχεία ο Φιλοζωικός Σύλλογος της «Κιβωτού». Τουλάχιστον 198 κουτάβια και 84 γατάκια πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στους δρόμους, για να πεθάνουν αβοήθητα ή να γίνουν τα «αδέσποτα» που μας ενοχλούν.Βρέθηκαν πεταμένα στα σκουπίδια, κλεισμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες, παρατημένα στη μέση του πουθενά, στη Λέσβο, κάθε μήνα.

Είναι σημαντικό να σημειωθούν τα εξής: Πρώτον ότι δεν είναι γέννες αδέσποτων ζώων: είναι ζωάκια τα οποία πετάχτηκαν σαν σκουπίδια από τους ιδιοκτήτες τους: από κυνηγούς που έκριναν ότι η νέα γέννα «δεν κάνει για κυνήγι», από κτηνοτρόφους που «χρειάζομαι μόνο 2 νέα σκυλιά, τι να τα κάνω τα υπόλοιπα», από «φιλόζωους» της κακιάς ώρας που ήθελαν το ζώο τους «να γεννήσει, γιατί αυτή είναι η φύση του» -αλλά δεν ήθελαν τα «παραπανίσια» μωρά-, από τον συρφετό εκείνων των ιδιοκτητών που αφήνουν τα δικά τους σκυλιά και γατιά να κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα, και όταν εγκυμονούν πετάνε τα νεογνά- και τα ξανα-αμολάνε στους δρόμους.

Δεύτερον ότι είναι ο ελάχιστος πραγματικός αριθμός: «Είναι εκείνα τα πεταμένα ζωάκια για τα οποία μάθαμε εμείς στην Κιβωτό, επειδή κάποιοι επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας βοήθεια: μπορείτε να φανταστείτε πόσα είναι τα κουτάβια που πετάχτηκαν στο δρόμο και για τα οποία δεν μάθαμε ποτέ τίποτα. Πρέπει ο καθένας από εμάς να καταλάβει ότι ο γείτονας, ο γνωστός, ο φίλος, ο θείος στο χωριό, που αφήνει το σκυλί του να γεννοβολάει και μετά παρατάει τα κουτάβια «για να βρουν το δρόμο τους», είναι εγκληματίες που δεν σέβονται ούτε τα ίδια τα ζώα ούτε εμάς. Και ως εγκληματίες πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Μην κλείνετε λοιπόν τα μάτια, μην σκέφτεστε «δε θέλω να μπλέξω», μη λέτε «δεν είναι δική μου δουλειά», γιατί έτσι απλώς αφήνετε τη δική τους εγκληματική συμπεριφορά να γίνεται το δικό μας πρόβλημα» εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωσήφ Μποτετσάγιας.

Αν.Παζ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey