Στο Πάντειο η 50χρονη Μυρτώ Πρίμπα, που είδε τους κόπους της να πιάνουν τόπο

Απόφοιτη ΙΕΚ και πρωτοετής στην Ψυχολογία!

29/08/2017 - 10:29 Ενημερώθηκε 29/08/2017 - 10:43

Και μαγαζί, και σπίτι, και ΙΕΚ, και Πανελλαδικές! Το «Ε» έκανε μια στάση στη «Μυρτιά», το κατάστημα υγιεινών τροφών στο κέντρο της Μυτιλήνης, για να συγχαρεί μαζί με πολλούς άλλους, τη Μυρτώ Πρίμπα που στα 50 της χρόνια, έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις για πρώτη φορά και κατόρθωσε να μπει στην Ψυχολογία του Πάντειου Πανεπιστημίου, στην πρώτη της επιλογή!

Προφανώς και γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο και επίπονο να δίνεις Πανελλαδικές εξετάσεις, να πρέπει να αποδώσεις τα μέγιστα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και βέβαια να έχεις κάνει νωρίτερα τη σχετική προετοιμασία. Πόσο μάλλον όταν έχεις ένα κατάστημα να δουλέψεις, μια οικογένεια να «κοιτάξεις», ένα ΙΕΚ να τελειώσεις, αλλά και να επιστρέψεις στα θρανία για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα! Σίγουρα οι 24 ώρες της μέρας δεν έφταναν για την 50χρονη Μυρτώ Πρίμπα, με αρκετή κόπωση όμως, αλλά και ώθηση από την Ειρήνη Σουσαμλή που πέρασε πέρσι στα 35 της σε ΑΕΙ και τη δασκάλα της, Μαριλένα Κούγιου, η κ. Πρίμπα είδε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, τον εαυτό της εισακτέο στην Ψυχολογία Παντείου!

 

 

Ήταν όνειρο ζωής

«Ήταν ένα όνειρο ζωής, αλλά θαμμένο. Μου το ξύπνησε η Ειρήνη Σουσαμλή και επέμενε ότι αφού τα κατάφερε εκείνη, θα μπορούσα κι εγώ. Και τελικά είχε δίκιο!», λέει στο «Ε». Η κ. Πρίμπα διάβαζε όλο τον χειμώνα, ενώ παράλληλα έπρεπε να παρακολουθεί το τελευταίο εξάμηνο του ΙΕΚ Διατροφής και Διαιτολογίας, οι εξετάσεις του οποίου συνέπεσαν (!) με τις Πανελλαδικές! «Πήρα τα βιβλία, με βοήθησε πολύ η φιλόλογος Μ. Κούγιου, της χρωστώ πολλά για την υπομονή που επέδειξε! Γιατί άλλο να είσαι 18 χρονών και να δίνεις Πανελλαδικές και άλλο 50!», προσθέτει η κ. Πρίμπα. Βέβαια όσο πλησίαζε ο καιρός για τις εξετάσεις, τόσο το άγχος την κυρίευε, αφού στο πρώτο μάθημα, ομολογεί ότι έπαθε κρίση πανικού από τη συγκίνηση που ξαναβρέθηκε στα θρανία! «Τις πρώτες μέρες, το ξέρω ότι θα μπορούσα να γράψω και καλύτερα, αλλά είχα χάσει τις ελπίδες μου γιατί είχα πανικοβληθεί. Μάλιστα δεν ήθελα καν να συμπληρώσω το μηχανογραφικό μου, ευτυχώς όμως το έκανα!», αναφέρει.

Το «μυστικό» της ήταν ότι «έμπαινα στο πετσί του κάθε μαθήματος, τα αγάπησα όλα και θέλω να ξανακάνω μάθημα». Και βέβαια θα ξανακάνει, αλλά πλέον στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου θα πηγαίνει τακτικά στην Αθήνα για να παρακολουθεί και να δίνει εξετάσεις. «Στα 17 μου, δεν ένιωσα 17 γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, τώρα είναι η ώρα να γίνω φοιτήτρια»! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey