Το «ευχαριστώ» του Βασίλη Αθανασόπουλου που ήρθε αντιμέτωπος με τον θάνατο

Από μηχανής θεοί στο Απελλή

03/09/2021 - 15:42 Ενημερώθηκε 03/09/2021 - 15:42

Τον Απρίλη που μας πέρασε, ο Βασίλης Αθανασόπουλος, αστυνομικός από την Καλαμάτα που βρισκόταν με απόσπαση στο πρόχειρο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο Απελλή. Ωστόσο το «καντήλι» του φρόντισαν να κρατήσουν αναμμένο ο Νίκος Τερζής που βρισκόταν στο σημείο και μια νεαρή Αγγλίδα γιατρός η Flora Jobson, που δούλευε στην οργάνωση Medical Volunteer International, καθώς και η συνάδελφό της Ingrid Burkhardt και οι γιατροί David Barkwill και Danny Stevens. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που βρέθηκε άμεσα στο σημείο.

Ο αστυνομικός μόλις βγήκε από την θάλασσα υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Ο Νίκος Τερζής όταν αντιλήφθηκε το γεγονός, μετά από την κραυγή της Γιάσνα που είδε τον Βασίλη να πέφτει αναίσθητος, παρότρυνε την γιατρό Flora Jobson να κάνει την ανάνηψη στην οποία βοήθησαν αργότερα η συνάδελφό της Ingrid Burkhardt και οι γιατροί David Barkwill και Danny Stevens. Σε 13 λεπτά περίπου βρισκόταν το ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο σημείο. «Στα 30 λεπτά περίπου είπε η Ingrid - γιατί συνέχισε εκείνη την ανάνηψη ως το τέλος - «Υπάρχει παλμός» και μετέφεραν τον Βασίλειο στο Βοστάνειο, όπου ανεβήκαμε ακολούθως με τα πόδια με την Γιάσνα, για να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά» ανέφερε ο κ. Νίκος Τερζής στο «Ε» περιγράφοντας το περιστατικό και πρόσθεσε: «Τότε σκέφτηκα τον αδερφό μου που ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στον Όλυμπο δεν υπήρχε κανείς εκεί για να του κάνει ανάνηψη» θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επισημάνει πως οι κατάλληλοι άνθρωποι την κατάλληλη στιγμή μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Το «ευχαριστώ» του Βασίλη Αθανασόπουλου

Ο Βασίλης Αθανασόπουλος, μετά το περιστατικό που συνέβη θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν για να κρατηθεί στη ζωή. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους ανθρώπους κυρίως που με την βοήθεια της τύχης συνέπραξαν στη διάσωσή μου μετά το καρδιακό επεισόδιο που  βίωσα μια Παρασκευή απόγευμα του Απρίλη ως κολυμβητής στου Απελλή, στη Μυτιλήνη! Τον Νίκο Τερζή που ενθάρρυνε τη νεαρή Αγγλίδα γιατρό, Flora Jobson να κολυμπήσει (αντί να ρίξει μια ματιά στο τοπίο και να φύγει, όπως αρχικά σκόπευε), έτσι ώστε να είναι παρούσα όταν έπεσα αθόρυβα, αναίσθητος στην άμμο και στο κάλεσμα του Νίκου να αναλάβει την ανάνηψή μου, για να την συνεχίσει η συνάδελφος της, Ingrid Burkhardt και οι γιατροί David Barkwill και Danny Stevens, που όλως τυχαίως περνούσαν επάνω από το δρόμο! Επίσης, τον Κυριάκο και τους συναδέλφους του, του ΕΚΑΒ, οι οποίοι όταν έφτασαν στο συμβάν παρείχαν και την κατάλληλη τεχνολογία του απινιδωτή και της μάσκας του οξυγόνου. Τέλος, ευχαριστώ τους θεράποντες γιατρούς μου κι όλο το προσωπικό του Βοστάνειου Νοσοκομείου, για την ευσυνειδησία, αλλά και την υπομονή τους».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey