ΣΕΜΜΕΛ

Απεργία και των εργαζομένων στον Τύπο

30/05/2018 - 03:16 Ενημερώθηκε 31/05/2018 - 17:42

«Το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου καλεί τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων στον Τύπο, να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 30 Μάη 2018, που κήρυξαν οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες του κλάδου στα πλαίσια της Πανεργατικής Απεργίας της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης, ως ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας αντιδρούμε, εναντιωνόμαστε, στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου.

Ο αγώνας εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων είναι διαρκής μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής και υπερφορολόγησης, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

Διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε, απεργούμε για:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζόμενων στο χώρο του Τύπου. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα. Την υπογραφή και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα Μ.Μ.Ε.. Την επαναφορά του Νόμου 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Την απαγόρευση των απολύσεων με νομοθετική ρύθμιση. Την ανατροπή των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, της επισφαλούς κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικά sites και portals, τις περικοπές στους μισθούς. Την επιστροφή των κλεμμένων, μέσω PSI, καθώς και των απωλειών από το «τζογάρισμα» των αποθεματικών στα Ταμεία μας. Κατάργηση του Νόμου - λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Κανένας - καμία στη δουλειά την Τετάρτη 30 Μάη. Όλοι και όλες στην απεργία».

 

ΕΣΗΕΠΗΝ

Συντάσσεται και διεκδικεί

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και οι φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Ειδικότερα επισημαίνεται: «Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει στις 06:00 της Τετάρτης 30/5/2018 και θα λήξει την ίδια ώρα της Πέμπτης 31/5/2018. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος, συντασσόμενος με όλους τους εργαζόμενους, απεργεί και διεκδικεί:

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, καθώς και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Κάλεσμα στην κινητοποίηση

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της 30ης Μαΐου, διεκδικώντας άμεσες λύσεις σε θέματα που ταλανίζουν τόσο τους Λέσβιους πολίτες, όσο και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και στη δημόσια υγεία γενικότερα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, σημειώνεται: «Η Τετάρτη 30η Μαΐου έχει αποφασιστεί ως ημέρα παλλαϊκής κινητοποίησης με 24ωρη γενική απεργία από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και τους συνδικαλιστικούς φορείς μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων. Οι δέκα φορείς συγκρότησαν κοινωνική συμμαχία και πρόκριναν αυτή τη μορφή δράσης ύστερα από επίπονο διάλογο και αμοιβαίες υποχωρήσεις, προκειμένου να αναδειχθούν τα κορυφαία προβλήματα της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης που έχουν οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως τους νέους, τις γυναίκες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Ο Σύλλογος διεκδικεί μη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από την υπερσυγκέντρωση μεταναστών, δημιουργία πρωτοβάθμιων εξωνοσοσομειακών δομών περίθαλψής τους, με παράλληλη ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το ήδη επιβαρυμένο νοσοκομείο. Άμεση ενίσχυση του σχετικού κονδυλίου πρόσθετων αμοιβών και εξόφληση των δεδουλευμένων Μαρτίου - Απριλίου, άμεση ανακαίνιση της ψυχιατρικής κλινικής, απαλοιφή της ποσόστωσης που αφαιρεί υφιστάμενες οργανικές θέσεις και δημιουργεί υπεράριθμους στην προσεχή σύσταση νέων οργανισμών - προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού - κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας».

 

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

Απεργούν, αλλά δεν ταυτίζονται

«Στις 30 Μαΐου οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν, επειδή έτσι αποφασίζει η ΟΕΝΓΕ και όχι επειδή είναι μέρα “πανεθνικής δράσης” της (αντί) κοινωνικής συμμαχίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου.

Μεταξύ άλλων τονίζει: «Αποτελεί μεγάλο θράσος να καλούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους, σε απεργία από κοινού με τους εργοδοτικούς φορείς, υπέρ των στόχων και των επιδιώξεων του ΣΕΒ, που καμία σχέση δεν έχουν με τα αιτήματα των εργαζομένων. Η στάση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αποτελεί μια ποιοτική τομή στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε ένα είδος ΜΚΟ.

Καλούμε τα σωματεία των εργαζομένων να αποκαλύψουν και να καταγγείλουν τη λεγόμενη Κοινωνική Συμμαχία. Προωθούμε μια αγωνιστική πρόταση που θα βάζει ως στόχο την ακύρωση του αντεργατικού σχεδίου της λεγόμενης “κοινωνικής συμμαχίας” και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Προτείνουμε πανεργατική απεργία οργανωμένη “από τα κάτω” τον Ιούνιο, με ταξικά αιτήματα και με στόχο την ακύρωση των προαπαιτούμενων μέτρων της 4ης αξιολόγησης που θέλουν να επικυρώσουν στη Βουλή πριν το Εurogroup στις 21 Ιούνη».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey