FOLLOW US

Κοινωνία

  • Κοινόχρηστος χώρο στο Πλωμάρι
Αντί να τον αναπλάσουν τον... γέμισαν μπετόν!

Τα πράγματα είναι απλά και δεν κρύβουν εκπλήξεις, αν δεν υπάρχουν σκοπιμότητες και δεύτερες σκέψεις που υποκρύπτουν ενδεχομένως δόλο. Γιατί αν τελικά οι όποιες κινήσεις υπαγορεύονται από δεύτερες σκέψεις τότε τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα και μπερδεύουν πολύ καταστάσεις και ανθρώπους. Οι παραπάνω επισημάνσεις γίνονται με αφορμή έναν μικρό κοινόχρηστο χώρο στο Πλωμάρι, που αλλιώς πήγαινε να αξιοποιηθεί και αλλού φαίνεται να καταλήγει, προκαλώντας αντιδικίες μεταξύ γειτόνων και με το δήμο να εμφανίζεται εκτεθειμένος και «ανήμπορος» να επιβάλλει την θέληση του. Η υπόθεση ξεκινά με την απόφαση του δήμου να αναπλάσει έναν μικρό κοινόχρηστο χώρο, που αποτελούσε και χώρο συνάθροισης, «γειτονιά» περιοίκων πλησίον του παραλιακού δρόμου του Πλωμαρίου, ο οποίος δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση, από τα χόρτα και τις χαλασμένες πεζούλες που τον προσδιόριζαν.

Την έγραψαν στα ...παλαιότερα

Ο δήμος ανέλαβε, με ευθύνη της τεχνικής του υπηρεσίας να κάνει μια μελέτη διαμόρφωσης του χώρου, με υλικά που να συνάδουν με το ύφος του συγκεκριμένου χώρου, με πετρόχτιστες πεζούλες, προκειμένου να δοθεί σε χρήση στους περιοίκους. Μάλιστα για την επίσπευση του όλου εγχειρήματος αποδέχτηκε προσφορά κατοίκου της περιοχής να γίνουν οι όποιες παρεμβάσεις με δικά του έξοδα και έτσι έγινε. Μόνο που οι παρεμβάσεις αυτές δεν είχαν καμιά σχέση με τη σχετική μελέτη που υπέδειξε ο δήμος, αφού ο κοινόχρηστος χώρος αντί για πετρόχτιστες πεζούλες γέμισε κυριολεκτικά με μπετό και τοιχία, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα και απ’ ότι φαίνεται και την κοινόχρηστη χρήση του! Η αλλαγή του τοπίου προφανώς προκάλεσε την αντίδραση των περιοίκων, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο δήμο και στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία και οι οποίοι  προς έκπληξη τους διαπίστωσαν ότι η κατασκευή που έγινε αυθαίρετα και γι’ αυτό ζήτησαν την αποκατάσταση του χώρου. Αν και παρήλθε η προθεσμία που δόθηκε για την αποκαθήλωση των αυθαίρετων μπετόν κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο δήμος επανήλθε με νέα ενημέρωση ζητώντας το γκρέμισμα.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον προς ανάπλαση χώρο πριν το μπετόν σκεπάσει τα πάντα. 

Εκτεθειμένος ο δήμος

Όλα αυτά ασφαλώς δεν έγιναν τυχαία, αλλά γιατί βρέθηκε ένας εκ των περιοίκων που θέλησε να βρει το δίκιο στην υπόθεση και να μην επιτρέψει να επικρατήσει η ανομία, που στο όνομα της γαλαντομίας προς το δήμο ενδεχομένως κάποιοι να θέλουν να αξιοποιήσουν το χώρο προς «ίδιον όφελος»! Όμως μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει αποδεκτό από το δήμο, που με δική του απόφαση και μελέτη δρομολογήθηκε η αξιοποίηση και ανάπλαση του κοινόχρηστου αυτού χώρου; Και τώρα που τα πράγματα πήραν αυτή την εξέλιξη θα παραμείνει παρατηρητής, ανεχόμενος την αυθαιρεσία σε έναν κοινόχρηστο χώρο; Οι περίοικοι που κατήγγειλαν το γεγονός στο «Ε» περιμένουν τις περαιτέρω ενέργειες του δήμου, για την αποκατάσταση του χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top