FOLLOW US

Κοινωνία

  • Μετά από τους Χάλικες, την Καλλιθέα και τα Μαύρα Σίδερα, ακολουθούν δύο ακόμα σε Βαρειά-Ακρωτήρι και Κουλμπάρα-Κιόσκι
Ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις στη Μυτιλήνη

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (28/1) στο Πνευματικό Κέντρο Κάτω Χάλικα, η δεύτερη από τις 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης, που αφορούσε στην περιοχή «Χάλικες (Κάτω, Μεσαίος, Άνω)».

Η λαϊκή Συνέλευση ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες των μελών του προσωρινού Συμβουλίου, καθώς και του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων δημοτών, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκτέθηκαν τα βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους και την εν γένει περιοχή, με πιο ενδεικτική τη λειτουργία του βιολογικού Χαλίκων, καθώς επίσης επιδιορθώσεις, τσιμεντοστρώσεις, διευθετήσεις, μονοδρομήσεις και άλλων μικρότερων, πλην όμως καθημερινών βελτιωτικών παρεμβάσεων.

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Τοπικού - Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής «Χάλικες (Κάτω, Μεσαίος, Άνω)», του οποίου ο ρόλος θα είναι, λειτουργώντας εντελώς αυτόνομα, να συγκεντρώνει, να καταγράφει και να ταξινομεί τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε γειτονιά, προτείνοντας τις βέλτιστες λύσεις τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα όσο και απευθείας προς τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται νέες και καινοτόμες προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση - αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.

 

Το νέο Συνοικιακό

Το νέο εννεαμελές τοπικό - συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής «Χάλικες (Κάτω, Μεσαίος, Άνω)» απαρτίζεται από τους ακόλουθους δημότες της περιοχής: Μαριεντίνα Αθηναίου (Άνω Χάλικας), Γιάννης Αντωνίου (Μεσαίος Χάλικας), Κοραλία Καπάνταη - Κυπριώτου (Κάτω Χάλικας), Χρήστος Κουζούμης (Κάτω Χάλικας), Αντώνης Νείρος (Άνω Χάλικας), Χρήστος Πουλέλλης (Άνω Χάλικας), Ευαγγελία Ρέππα (Κάτω Χάλικας), Θεόδωρος Σάμιος (Άνω Χάλικας), Δήμητρα Ψύλλου (Μεσαίος Χάλικας).

Το νεοεκλεγέν συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάζει κατά τακτά διαστήματα, συνεδρίασε αμέσως μετά τη Συνέλευση και όρισε ένα τριμελές ευέλικτο Προεδρείο, προκειμένου να διαχειρίζεται τα γραφειοκρατικά θέματα, απαρτιζόμενο από τους Χρήστο Κουζούμη, Αντώνη Νείρο και Χρήστο Πουλέλλη. Οι δημότες της ευρύτερης περιοχής από τούδε και στο εξής μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για να καταθέτουν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

 

Και σε Καλλιθέα - Μαύρα σίδερα

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο της Αγίας Φωτεινής, η ανοικτή λαϊκή συνέλευση της περιοχής «Καλλιθέα & Μαύρα Σίδερα», στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Εφραίμ της Καλλιθέας Πατέρας Γρηγόριος Μαριγλής, ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, τα μέλη του Συμβουλίου Προκόπης Σινάνης και Γιάννης Τσεκούρας καθώς και κάτοικοι και επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή.

Η λαϊκή Συνέλευση ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες των μελών του προσωρινού Συμβουλίου Σπύρου Κοκιούση και Βαγγέλη Χατζημανώλη, καθώς και του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων δημοτών, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκτέθηκαν τα βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους και την εν γένει περιοχή.

Εκλέχθηκε μάλιστα 9μελές τοπικό - συνοικιακό συμβούλιο, που απαρτίζεται από τους ακόλουθους δημότες της περιοχής: Μυρσίνη Δημάκη - Αγιακάτσικα, Σοφία Κιστάνη, Σπύρος Κοκιούσης, π. Γρηγόρης Μαριγλής, Δέσποινα Σαμοθρακή, Παναγιώτης Σπυρέλλης, Παναγιώτης Χατζηλάμπρου, Βαγγέλης Χατζημανώλης, Νίκος Χατζημανώλης. Εκπρόσωπος της Δ/Κ Μυτιλήνης στο εν λόγω τοπικό συμβούλιο θα είναι ο Γιάννης Τσεκούρας.

 

Βαρειά - Ακρωτήρι και Κουλμπάρα - Κιόσκι

Η επόμενη λαϊκή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί για τις περιοχές «Βαρειά - Ακρωτήρι», το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Βαρειάς (έναντι εκκλησίας). Θα ακολουθήσει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, ακόμα μία για τις περιοχές «Κουλμπάρα-Κιόσκι» στο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας Αγίων Αποστόλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 13:43
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top