Και πρόταση για εκσυγχρονισμό του κτηρίου

Ανοίγει και ο άλλος όροφος στο «Θεομήτωρ»

14/11/2017 - 14:48

 

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες που αφορούν τον δεύτερο όροφο του κτηρίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου, πρώην «Θεομήτωρ», που παρέμεινε κλειστός από τη μετεγκατάσταση του Κέντρου εδώ και δύο χρόνια. «Με το άνοιγμα του ορόφου θα μπορέσει να γίνει καλύτερη κατανομή των περιστατικών που φιλοξενούνται ήδη και να ανοίξουν θέσεις για νέες εισαγωγές», τόνισε στο «Ε» η πρόεδρος του Κέντρου Κατερίνα Βόλτσιου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόταση του Κέντρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο, Άξονας προτεραιότητας 2β Υποδομές υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού» με τίτλο «Δημιουργία, Επέκταση, Αναβάθμιση των Υποδομών Πρόνοιας, Κοινωνικής Φροντίδας και Χώρων, Δομών Υγιεινής». Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό του κτηρίου του πρώην «Θεομήτωρ». Η πρόταση είναι συμβατή με το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη και εκπονήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και «αποτελεί ένα οριζόντιο κοινό πλαίσιο αρχών, προτεραιοτήτων και αξόνων δράσης για τον συντονισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των πολιτικών καταπολέμησης, του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων, στην επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, που κατέχει κυρίαρχη θέση στη στρατηγική της χώρας όσο και µε τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής σχετικής µε την ενσωμάτωση ομάδων, που απειλούνται µε αποκλεισμό» πρόσθεσε η κ. Βόλτσιου.

 

«Απαραίτητη η συνεργασία»
«Όλοι επιθυμούμε να αλλάξει η εικόνα του προνοιακού κράτους. Στο πλαίσιο αυτής της επιδίωξης προσδοκούμε τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας να διαδραματίσουν έναν νέο ρόλο. Αυτό σημαίνει ότι το εύρος και οι μέθοδοι παρέμβασης ενός κράτους πρόνοιας στην κοινωνία και τους θεσμούς πρέπει να στοχεύουν στην επίτευξη της ευημερίας του ανθρώπινου κεφαλαίου με την εφαρμογή νέων πρακτικών. Αυτό απαιτεί ουσιαστικές τομές που πρέπει να γίνουν από τη βάση με καθορισμό των πεδίων ανάληψης ευθυνών των εμπλεκομένων. Καθίσταται λοιπόν επιτακτική ανάγκη η χάραξη μιας κοινής πολιτικής από όλα τα Κέντρα μαζί με το Υπουργείο που θα μας επιτρέψει να δώσουμε μόνιμες λύσεις στην κατεύθυνση της εξασφάλισης αξιοπρεπών όρων διαβίωσης των περιθαλπομένων των Κέντρων μας», τόνισε στην εφημερίδα μας.

Η κ. Βόλτσιου συμπλήρωσε ότι κομβικής σημασίας αποτελεί η δικτύωση μεταξύ των Κέντρων: «Αυτό εξασφαλίζει την ουσιαστική ενημέρωση που απορρέει από την εμπειρία και την ανταλλαγή απόψεων».

 

Και δράσεις

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο αυτής της επιδίωξης, συμμετείχε με πέντε περιθαλπόμενους και δύο συνοδούς στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη στη Λεπτοκαρυά και οργανώθηκε από το Κ.Κ.Π Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο προεδρεύει η Συλβάνα Καρασαβίδου. Στην ημερίδα που ακολούθησε το ΚΚΠΠΒΑ συμμετείχε με δύο εισηγητές.

Τον Δεκέμβριο δύο από τους εργαζομένους του Κέντρου θα συμμετάσχουν σε ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί κάτω από την αιγίδα του ΚΚΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ίδια λογική κινήθηκε και η συμμετοχή του ΚΚΠΠΒΑ στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επ Αρωγή, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στα Χανιά της Κρήτης. Πέρα από την Πρόεδρο συμμετείχαν τρεις εργαζόμενοι του Κέντρου. Και πάλι το ΚΚΠΠΒΑ είχε παρουσία με την παρέμβασή του με δύο εισηγητές, προτείνοντας νέες πρακτικές και εντοπίζοντας προβλήματα στην ως τώρα λειτουργία των Κέντρων.

Τέλος, κ. Βόλτσου αναφέρθηκε στις 12 θέσεις εργασίας που το Κέντρο προκήρυξε. Οι έξι αφορούσαν ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα:
«Οι εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό του Κέντρου εδώ και δύο μήνες και εργάζονται. Οι άλλες έξι αποτελούν επικουρικό προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων. Ελπίζουμε ως τέλους του χρόνου και, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, να τους εντάξουμε και αυτούς στο εργατικό μας δυναμικό».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey