Ρομά οικειοποιήθηκαν κατασχεμένο σπίτι μετατρέποντάς το σε άνδρο παραβατικότητας

Άνω κάτω στο Λαζαρέτο

04/06/2021 - 14:11 Ενημερώθηκε 04/06/2021 - 14:23

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής Λαζαρέτο Μυτιλήνης το γεγονός ότι ρομά έχουν οικειοποιηθεί οικίας που έχει κατασχέσει η τράπεζα λόγω χρεών.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο σπίτι μένουν γύρω στα 15 άτομα, ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξομειώνεται με νεοεισερχόμενους εκτός νησιού. Μάλιστα παρατηρούνται και παραβατικές συμπεριφορές. Κλοπές, υλικές ζημιές, παραβιάσεις κοινής ησυχίας, έως και πράξεις βίας με λοστούς και μαχαίρια στην μέση του δρόμου με αποτέλεσμα να τρομοκρατούνται οι κάτοικοι, είναι μερικές από αυτές.

Ακόμη έχουν παραβιάσει κλειστές παροχές ΔΕΥΑΛ για να πάρουν νερό, σπάζοντας σωλήνες, όπως και  μετρητές ΔΕΗ παίρνοντας ρεύμα παρανόμως, σύμφωνα με την καταγγελία.

«Το θέμα των υγειονομικών κανόνων είναι άλυτο, αφού έχουμε καλέσει πολλές φορές την υπηρεσία και δεν έχουμε λάβει καμία βοήθεια. ειδικά σε περίοδο πανδημίας όπου τα μέτρα είναι αυστηρά για όλους μας, αλλά εκείνους δεν τους «αγγίζουν» βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» αναφέρεται στην καταγγελία.

Η καταγγελία κοινοποιείται στην εισαγγελία, στον Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου, στον Δήμαρχο Μυτιλήνης και στην Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey