«Έφυγε» κατά την διάρκεια χειρουργείου

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο του ιερέα Κομνηνού Βράνη

08/02/2023 - 09:00

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 σε ηλικία μόλις 69 ετών ο αγαπητός ιερέας της Μυτιλήνης Κομνηνός Βράνης.

Ο πατέρας Κομνηνός είχε καρδιολογικά προβλήματα και για το λόγο αυτό υπεβλήθει την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου σε επέμβαση σε κλινική της Θεσσαλονίκης, ωστόσο κατά την διάρκεια αυτής σημειώθηκαν επιπλοκές και ο ιερέας δεν τα κατάφερε.

Η είδηση προκάλεσε θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός καθώς το κοινωνικό έργο που είχε επιτελέσει μόνο φτωχό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο πατέρας Κομνηνός υπήρξε διάκονος του μακαριστού Μητροπολίτη Ιακώβου Κλεομβρότου και είχε υπηρετήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα. Επέλεξε να γίνει στρατιωτικός ιερέας και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Ταξιάρχου σε αποστρατεία.

ΟΛΣΑ: «Τον κάλεσε κοντά του ο Κύριος!»

«Τον κάλεσε κοντά του ο Κύριος!» αναφέρει στον τίτλο του αφιερώματός του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής Νεκτάριος Βακάλης. Σε αυτό σημειώνει: «Λίγο πριν την είσοδο του στο χειρουργείο για την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για την αντικατάσταση βαλβίδων που θα έκανε στην Κλινική Άγιος Λουκάς στη Θεσσαλονίκη, ο αγαπητός πατέρας Κομνηνός Βράνης έγραφε στο προφίλ του "...τη δική σου αύρα αισθάνομαι λατρεμένε Πατέρα και Άγιε μου να περιλούζει την ύπαρξη μου και τη ζέστη δεσποτική σου αγκαλιά να γίνεται χειρουργικό κρεβάτι πάνω στο οποίο θα ξαπλώσω.

ΚΥΡΙΕ μου, σε όλη μου τη ζωή έθετα προτεραιότητα να γίνεται πάντοτε το δικό σου και όχι το δικό μου θέλημα.

Ας γίνει και σήμερα θεέ μου μόνο το δικό σου"...

Πριν την αναχώρησή του με τον γιο του Ιάκωβο για την Θεσσαλονίκη, ο πατέρας Κομνηνός μετέβη στη Μονή Λειμώνος προσκυνώντας τις εικόνες και το λείψανο του Αγίου Ιγνατίου.

Κάποιες επιπλοκές με αιμορραγία έφεραν το μοιραίο...

Εκατό χρόνια μετά τη γέννηση του Παπα-Φώτη Λαυριώτη της Λέσβου και 13 χρόνια από την εκδημία του, θα πάει να τον ξανασυναντήσει...».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey