Μια αναγκαία παρέμβαση στον κεντρικό και μοναδικό οδικό άξονα της πόλης μας από και προς το Αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης»

Αναβαθμίζεται ο δρόμος από τη Σουράδα μέχρι το Μακρύ Γιαλό

15/02/2019 - 18:31

Δημοπρατήθηκε από το Δήμο Λέσβου το έργο βελτίωσης και αναβάθμισης κύριας αστικής αρτηρίας Ελευθερίου Βενιζέλου (τμήμα Σουράδας – Μακρύς Γιαλός), προϋπολογισμού 1.222.476,84 Ευρώ (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020», στο πλαίσιο του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που αφορά την πόλη της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για μια αναγκαία παρέμβαση στον κεντρικό και μοναδικό οδικό άξονα της  πόλης μας από και προς το Αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» και ο οποίος δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό, με το έργο αναβαθμίζεται η Ελευθερίου Βενιζέλου, η κύρια αυτή οδική αρτηρία, από τη Σουράδα – από την είσοδο δηλαδή της πόλης - μέχρι το Μακρύ Γιαλό, με την εκτέλεση εργασιών οδοποιίας, πλακοστρώσεις, τοποθέτηση πινακίδων κυκλοφοριακής ρύθμισης, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και αναβάθμιση του φωτισμού.

Θα γίνουν παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, όπου μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν και κιγκλιδώματα ασφαλείας, προσβάσεις για ΑΜΕΑ, λωρίδα όδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης, κατασκευή ασφαλών ισόπεδων κόμβων σε προβληματικές περιοχές και συγκεκριμένα στον «Φόρο» (Βενιζέλου & Μούρα), ρύθμιση της κυκλοφορίας στο σημείο των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου και της εισόδου στον υφιστάμενο χώρο στάθμευσης, όπου και εκεί θα κατασκευασθεί ισόπεδος κόμβος, ενώ θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου.

«Το πολύ σημαντικό έργο της βελτίωσης της Ελευθερίου Βενιζέλου, από τη Σουράδα μέχρι το Μακρύ Γιαλό, αναβαθμίζει αισθητικά και λειτουργικά έναν κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο, εξασφαλίζει την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την απρόσκοπτη διέλευση πεζών. Αναδεικνύει την ιστορική αυτή περιοχή, από τις πρώτες που αντικρίζουν οι επισκέπτες και αλλάζει αισθητά προς το καλύτερο την όψη της πόλης μας γενικότερα. Ακόμη ένα έργο που ήταν όνειρο πολλών ετών, μπαίνει στην τελική του ευθεία από την παρούσα Δημοτική Αρχή», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey