Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον «Alpha», προέβλεψε νέο μεγάλο σεισμό

Άναψε… φωτιές!

15/06/2017 - 18:49

Στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha» φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Άκης Τσελέντης και με τα όσα ανέφερε, προκάλεσε νέα μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού. Συγκεκριμένα, ο γνωστός καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής ανέφερε: «Πραγματικά, έχουμε μια πολύ υποτονική μετασεισμική ακολουθία, που πλέον μάς οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι θα έχουμε τις επόμενες ώρες, ίσως και μέρες, έναν πολύ δυνατό μετασεισμό. Αυτός μπορεί να φτάσει τα 5,5R - 5,6R, αν και εγώ προσωπικά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτός των 6,1R ήταν ο κύριος σεισμός».

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στο ρήγμα που έδωσε τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα γνωστό ρήγμα 45 περίπου χιλιομέτρων, από το οποίο έχει ενεργοποιηθεί μόνο το νοτιοανατολικό του κομμάτι, που φτάνει τα 20 χιλιόμετρα. Μάλιστα το πίσω κομμάτι του, που φτάνει μέχρι Σίγρι και Ερεσό, δεν έχει κουνηθεί. Ένα σενάριο είναι να σπάσει αυτό το κομμάτι, δίνοντας έναν σεισμό της ίδιας έντασης, ίσως και λίγο μεγαλύτερο. Ένα άλλο είναι να έχουμε μετατόπιση ντόμινο σε κάποιο άλλο κοντινό ρήγμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, εύχομαι αυτό το ρήγμα να μην είναι μέσα στο νησί, αλλά κάπου στη θάλασσα. Επίσης παρατηρείται μια μικρή μετατόπιση και στην Τουρκία, οπότε μακάρι να πάει από εκεί ο Εγκέλαδος και να ησυχάσουμε…».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey