Εγκαινιάζεται σήμερα το νέο του κτήριο επί της Ερμού

Ζεστός, φιλόξενος και ανοιχτός όσο ποτέ, ο νέος χώρος του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, στην Ερμού 311 Ζεστός, φιλόξενος και ανοιχτός όσο ποτέ, ο νέος χώρος του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, στην Ερμού 311

Ακόμα πιο φιλόξενο το ΚΕΘΕΑ!

19/05/2017 - 13:47

Κάνοντας αποτελεσματική δουλειά στη σκιά της επικαιρότητας, έχοντας μελετήσει και ασχοληθεί με πάνω από 240 περιπτώσεις χρήσης ουσιών από το 2010 σε Λέσβο και Χίο, το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης ανανεώνεται ακόμα περισσότερο δημιουργώντας ακόμα πιο φιλόξενο περιβάλλον για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και τις οικογένειές τους.

Πώς; Σήμερα στις 6 το απόγευμα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν στα εγκαίνια του νέου χώρου, επί της Ερμού 311 στη Μυτιλήνη, στην Παλιά Αγορά, για να γνωρίσουν το τριώροφο κτήριο, αλλά και το έργο που τελείται καθημερινά από τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ και την υπεύθυνη, γνωστή για τις πρωτοποριακές της ιδέες, της μονάδας στη Λέσβο, Αθηνά Παραστατίδου.

 

Αποστολή

Η μονάδα απευθύνεται σε χρήστες ουσιών και στις οικογένειές τους. «Στους χρήστες ουσιών παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και κινητοποίησης για θεραπεία. Στη συνέχεια, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να ενταχθούν σε κάποια από τις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, απευθύνεται στο οικογενειακό και προσωπικό περιβάλλον του εξαρτημένου, ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος είναι ενταγμένος σε θεραπεία, παρέχοντας ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη» εξηγεί στο «Ε» η κ. Παραστατίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 470 γονείς έχουν απευθυνθεί στο ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς διακρίσεις και χωρίς την χορήγηση φαρμάκων ή υποκατάστατων ουσιών. Η παρακολούθηση είναι οικειοθελής.

Το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 1987 για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης και βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πληροφορίες: 22510 25670, 22510 54862.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, Στρατής Γεωργαντής 

 

Επί νομαρχίας Βογιατζή

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, Στρατής Γεωργαντής, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αίολος 92,8 FM» μαζί με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, για το ιστορικό εξεύρεσης χώρου. Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ και η υπεύθυνη αισθάνονται ότι η τοπική αυτοδιοίκηση τούς βοήθησε, αρχικά επί νομαρχίας Βογιατζή που αποφασίστηκε να χρησιμοποιείται ο χώρος στην οδό Σαπφούς και στη συνέχεια επί δημαρχίας Βουνάτσου, όταν με εισήγηση της αντιδημάρχου Αναστασίας Αντωνέλη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη μετεγκατάσταση του ΚΕΘΕΑ σε πιο λειτουργικό κτήριο. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η δημοτική αρχή Γαληνού και πλέον ο νέος χώρος και τα λειτουργικά του (ενοίκια και λογαριασμοί) θα πληρώνονται από τον Δήμο Λέσβου.

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης δημιουργήθηκε το 2012 με βασικούς στόχους να προσφέρει εθελοντική εργασία, προβάλλοντας το έργο του ΚΕΘΕΑ, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη γύρω από το πρόβλημα της εξάρτησης και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της πολιτικής για τα ναρκωτικά με τη δημόσια τοποθέτησή του σε σημαντικά θέματα. Στις δράσεις του, περιλαμβάνεται η υποστήριξη των μελών του, αλλά και ευρύτερα ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης και των οικογενειών τους, καθώς και η στήριξη των μελών του προγράμματος που βρίσκονται στη φάση της κοινωνικής επανένταξης.

 

Και για το αλκοόλ

Πλέον το ΚΕΘΕΑ αναλαμβάνει και περιπτώσεις χρήσης νόμιμων ουσιών, όπως του αλκοόλ, προσθέτει η κ. Παραστατίδου. Όσοι επιθυμούν να βοηθηθούν, προσφεύγουν στο ΚΕΘΕΑ, όπου γίνεται ατομική συνάντηση για την παροχή πληροφοριών και στη συνέχεια δίνεται η δυνατότητα δωρεάν συνεδριών (ατομικών) με ψυχολογική υποστήριξη και στους περιστασιακούς χρήστες γίνεται έγκαιρη παρέμβαση. «Πρόκειται επί της ουσίας για ανοιχτή δομή υποστήριξης θεραπείας», καταλήγει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey