Η διεθνής διάκριση θα γίνει βοήθημα για τους γονείς που έχουν ανάγκη

Η Κατερίνα Σελάχα Η Κατερίνα Σελάχα

Ακόμα ένα βραβείο για την «Αγκαλιά»

17/05/2017 - 17:30 Ενημερώθηκε 18/05/2017 - 08:04

Στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση του αειμνήστου παπά Στρατή Δήμου της Καλλονής, «Αγκαλιά», καθώς και σε μια οργάνωση Ιταλών δικηγόρων, θα απονεμηθεί φέτος το Αlexander Langer International Award.

Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο από το 1997 έχει δοθεί σε διακεκριμένες συλλογικότητες και ανθρώπους ανά τον κόσμο από τις οποίες η «Αγκαλιά» έχει εμπνευστεί και έτσι η χαρά και η τιμή των μελών της είναι διπλή. «Φέτος το μοιραζόμαστε ex-aequo με την ιταλική ομάδα ASGI, Association for Juridical Studies on Migration. Το σκεπτικό πίσω από τη βράβευση καθώς και η επίσημη ανακοίνωση από το Ίδρυμα Alexander Langer αναμένεται αρχές Ιουνίου οπότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο μέχρι τότε. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που στηρίζουν τις ιδέες μας -δίχως αυτούς θα παρέμεναν ιδέες. Είναι μια ευκαιρία να ακουστεί ξανά η φωνή μας, που στην ουσία μεταφέρει ένα απλό μήνυμα: αλληλεγγύη δίχως αστερίσκους», τονίζει η Κατερίνα Σελάχα από την «Αγκαλιά».

 

«Εφόδια για το δρόμο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω βραβείο αποτελεί για την οργάνωση των εθελοντών, μια καλή αρχή να ξεκινήσουν τη νέα τους δράση που θα έχει στόχο τα «εφόδια για το δρόμο». Θα αναφέρεται στη δύσκολη υπόθεση τού να μεγαλώνεις ένα παιδί σε οριακές καταστάσεις και όπως και το «200+200» (σ.σ. πρόγραμμα που έτρεξε η «Αγκαλιά» πέρσι) θα αφορά τόσο ντόπιους όσο και πρόσφυγες. «Τα εφόδια θα είναι για τον δύσκολο, περιπετειώδη και πανέμορφο δρόμο του μεγαλώματος όλων των παιδιών, γιατί όλα τα παιδιά είναι παιδιά όπου κι αν βρίσκονται κι έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες. Και οι γονείς πολλές φορές χρειάζονται να λάβουν στήριξη για να μπορούν να τους την προσφέρουν», προσθέτει η Κ. Σελάχα.

 

Σχολή γονέων

Με τη βοήθεια αναγνωρισμένων ειδικών στον τομέα της ψυχολογίας, της εκπαίδευσης, της διατροφής και της αφήγησης, η «Αγκαλιά» θα αγγίξει ένα τομέα που «πονάει» πολύ και ο οποίος «μέσα από την εμπειρία μας μάθαμε πως ελάχιστα θεραπεύεται: το πώς να μην μεγαλώνουν παιδιά μέσα στο περιθώριο - το πώς να μην δίνουμε τροφή σε αυτό το συναισθηματικό και γνωσιακό περιθώριο μέσα από το οποίο ξεπηδάει το τέρας του εξτρεμισμού και του ρατσισμού, το πώς να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με αγάπη και σεβασμό. Χρειαζόμαστε και θα προσπαθήσουμε μια μικρή “σχολή γονέων”. Τα “εφόδια για το δρόμο” θα είναι προσβάσιμα τόσο μέσα από επί τόπου σεμινάρια όσο και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα σε πολλές γλώσσες -ελεύθερο υλικό για όσους το έχουν ανάγκη. Και επειδή τα “εφόδια για το δρόμο” έχουν και υλική υπόσταση, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να βοηθάμε με τρόφιμα και εφόδια και σε άλλες βιοτικές ανάγκες παράλληλα... Όσο μπορούμε, όσο πάνε οι δυνάμεις μας. Όλα αυτά στο επίπεδο του σχεδιασμού, όταν έχουμε κατασταλάξει, θα ανακοινώσουμε τη δράση για όσους φίλους θέλουν να συνεισφέρουν», καταλήγει. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey