Ο Συντονιστής για τα του σεισμού Β. Τεντόμας ενημερώνει

Αυτή είναι η εικόνα για κατεδαφίσεις και επισκευές

25/04/2018 - 18:29

Ο συντονιστή για το σεισμό Β. Τεντόμας με ενημέρωση του δίνει στοιχεία για την εξέλιξη των εργασιών για την κατεδάφιση των «κόκκινων» κτηρίων και για το έργο των επισκευών των «κίτρινων», γεγονός από το οποίο αποτυπώνεται η σημερινή εικόνα στους οικισμούς που επλήγησαν και κυρίως στη Βρίσα , που ως γνωστό έχει τη συντριπτική πλειοψηφία και των δυο κατηγοριών κτηρίων.

Ωρισμένα στατιστικά στοιχεία από την πορεία των κατεδαφίσεων και των επισκευών σεισμόπληκτων κτιρίων, μέχρι την Παρασκευή 20.4.2018, σύμφωνα με την ενημέρωση του Β. Τεντόμα έχει ως εξής: .

Έχουν αποσταλεί στους ιδιοκτήτες "κόκκινων" 225 ΠΑΕΕΚ (από τα 300 και κάτι που είναι συνολικά τα "κόκκινα"). Τα υπόλοιπα βασικά καθυστερούν, σύμφωνα με την εκτίμηση του συντονιστή, λόγω αναμονής της απόφασης του Κ.Σ. Νεωτέρων Μνημείων με το ερώτημα αν θα κηρυχθούν ως διατηρητέα μνημεία ή όχι.

Από τα 225 ΠΑΕΕΚ έχουν υποβληθεί 203 αιτήσεις για Α΄δόση κατεδάφισης, έχουν εγκριθεί 106 επιδοτήσεις Α΄δόσης και έχουν καταβληθεί χρήματα για 71 περιπτώσεις Α΄δόσης.

'Εχουν υποβληθεί 22 αιτήσεις για χορήγηση της Β΄δόσης κατεδάφισης, έχουν εγκριθεί τρεις (3) επιδοτήσεις Β΄δόσης και έχουν καταβληθεί χρήματα για μία (1) περίπτωση Β΄δόσης.

Για επισκευές και ΕΝΦΙΑ

Επι 900 περίπου "κίτρινων" κτιρίων" έχουν υποβληθεί 155 αιτήσεις για επισκευή και καθορισμό Στεγαστικής Συνδρομής, έχουν ελεγχθεί 90 φάκελοι με αυτοψία μηχανικού της ΔΑΕΦΚ, έχουν εκδοθεί τέσσερις (4) άδειες επισκευής και έχει καταβληθεί η Α΄δόση (40% της Στεγαστικής Συνδρομής) σε τρεις (3) από αυτές.

Για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2017-2018 έχουν υποβληθεί 906 αιτήσεις και έχουν αποσταλεί οι σχετικές βεβαιώσεις για 869 από αυτές.

Τέλος,έχουν υποβληθεί μόνο δύο (2) αιτήσεις για καθορισμό δικαιούχου και ύψους Στεγαστικής Συνδρομής για ανακατασκευή "κόκκινων" κτιρίων.

Από τώρα για στεγαστική συνδρομή

Ο συντονιστής για το σεισμό Β. Τεντόμας επισημαίνει για άλλη μια φορά αυτό που τόνισε και σε προηγούμενη ενημέρωση του ότι: οι ιδιοκτήτες  «κόκκινων» κτισμάτων, μετά την παραλαβή του ΠΑΕΕΚ και παράλληλα με την υποβολή αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση επιδότησης κατεδάφισης (εντός προθεσμίας 15 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του ΠΑΕΕΚ), μπορούν  να προβούν και στη διαδικασία για τον καθορισμό της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.) για την ανακατασκευή του σεισμόπληκτου κτιρίου. Η επισήμανση αυτή είναι καίριας σημασίας γιατί ο ιδιοκτήτης «κόκκινου» κτηρίου μπορεί να κινήσει τη διαδικασία με την υποβολή αίτησης για τη στεγαστική συνδρομή που δικαιούται ανεξαρτήτως της πορείας του ίδιου του έργου της ανοικοδόμησης του κτηρίου του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey