Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα «Γιούνια 2017»

Ξέφρενο… πενθήμερο καρναβάλι

01/03/2017 - 15:06

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλο κέφι και αμείωτο ρυθμό οι πενθήμερες καρναβαλικές εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Τα Γιούνια 2017». Όλο το πενθήμερο της Αποκριάς συνεχίστηκαν στην πόλη με αμείωτο ρυθμό και αθρόα συμμετοχή των Μυτιληνιών τόσο οι δράσεις του παιχνιδιού «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» όσο και όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της «Λεσβιακής Αποκριάς: Τα Γιούνια 2017».

 

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλο κέφι και αμείωτο ρυθμό οι πενθήμερες καρναβαλικές εκδηλώσεις με γενικό τίτλο «Τα Γιούνια 2017». Όλο το πενθήμερο της Αποκριάς συνεχίστηκαν στην πόλη με αμείωτο ρυθμό και αθρόα συμμετοχή των Μυτιληνιών τόσο οι δράσεις του παιχνιδιού «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» όσο και όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της «Λεσβιακής Αποκριάς: Τα Γιούνια 2017».

Την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης τρεις επαναλαμβανόμενες αποκριάτικες βραδιές - θεατρικές επιθεωρήσεις αφιερωμένες στα καρναβάλια των χωριών, με παρουσιαστές τον Γιώργο Λημναίο και τη Νάσια Δαφιώτη, με πλούσιο καρναβαλικό πρόγραμμα με αριστοφανική σάτιρα και αποκριάτικα σκετς από μέλη - αντιπροσωπευτικά σχήματα των πολιτιστικών - καρναβαλικών συλλόγων του Μεσοτόπου, της Αγίας Παρασκευής, της Άντισσας, του Παλαιοκήπου και της Θερμής, παρλάτες από τον Ηλία Μεφίρη, παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Λέσβου και του «Αρίωνα» και μοντέρνους χορούς από το Χοροαθλητικό Σύλλογο «Danza Passion».

 

Οι εκδηλώσεις

Προηγήθηκαν, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, τοπικά αποκριάτικα δρώμενα κατά μήκος της αγοράς και άλλων οδών του κέντρου, με τη συμμετοχή των «Κουδουνάτων» του Μεσοτόπου, οι οποίοι με την κλασική διονυσιακή τους εμφάνιση και με τα «πειράγματά» τους στο διερχόμενο κόσμο έδωσαν μια γιορτινή νότα στα καταστήματα της αγοράς και στα καφέ-μπαρ του κέντρου της πόλης.

Παράλληλα, όλες τις ημέρες συνεχίστηκαν οι δραστηριότητες του παιχνιδιού «Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού», με τους συνολικά 250 συμμετέχοντες καρναβαλιστές των 13 πληρωμάτων να αναστατώνουν ευχάριστα την πόλη στην προσπάθειά τους να επιλύσουν τους γρίφους που είχαν τεθεί από την Οργανωτική Επιτροπή.

To Σάββατο το μεσημέρι, στο πλαίσιο του «Κρυμμένου Θησαυρού», πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία όλων των πληρωμάτων και πλήθους κόσμου οι «δοκιμασίες πλατείας», όπου οι ομάδες διαγωνίστηκαν σε τρεις διαφορετικές δοκιμασίες - διασκεδαστικά παιχνίδια, που επιμελήθηκε η συντονιστική ομάδα, με το κοινό να επιβραβεύει χειροκροτώντας τις προσπάθειες των συμμετεχόντων καρναβαλιστών.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, με την κεντρική αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων και μασκοφόρων πεζοπόρων τμημάτων. Η παρέλαση, με οδηγό την «Καμήλα» του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Επάνω Σκάλα» και συμμετέχοντες συλλόγους, ποδηλάτες, άρματα και πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού», ξεκίνησε από τη Λαγκάδα και, αφού διέσχισε όλη την Προκυμαία με την παρουσία πλήθους κόσμου, κατέληξε στην Πλατεία Σαπφούς. Κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης, ένα πλεούμενο «πειρατικό σκάφος» αρμένιζε υψώνοντας τις πειρατικές του σημαίες, μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.

Την παρέλαση ακολούθησε μια μεγάλη καρναβαλική βραδιά και τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε το καρναβαλικό μουσικό σχήμα «CIRCO PICCOLO», που με τα ζογκλερικά του κόλπα ξεσήκωσε το κοινό. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, με σάτιρα, εκπλήξεις και πάρτι - ξεφάντωμα υπό τους ξέφρενους ήχους των μουσικών σχημάτων «ΕΦΑΠΑΞ», «DOCTOR & THE BLUES BOTHERS» και «ΜΑΓΜΑ».

Την Καθαρή Δευτέρα, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις «Τα Κούλουμα» πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Παναγιούδα (γήπεδο) από την Τοπική Κοινότητα Παναγιούδας και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παναγιούδας όσο και στο Απελή (Φυκιότρυπα, Τσαμάκια) από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιλήνης «Η Επάνω Σκάλα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey