Μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμα του «Συντονισμού Λέσβου για το προσφυγικό»

Συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη για να κλείσει η Μόρια

03/02/2017 - 22:12

Με κεντρικό σύνθημα «Ε.Ε. και Κυβέρνηση δολοφονούν πρόσφυγες. Να κλείσει η Μόρια τώρα!» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μαζική διαδήλωση στην Μυτιλήνη με πρωτοβουλία του Συντονισμού Λέσβου για το προσφυγικό. 

Με κεντρικό σύνθημα «Ε.Ε. και Κυβέρνηση δολοφονούν πρόσφυγες. Να κλείσει η Μόρια τώρα!» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα μαζική διαδήλωση στην Μυτιλήνη με πρωτοβουλία του Συντονισμού Λέσβου για το προσφυγικό.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 500 άτομα Μυτιληνιοί και πρόσφυγες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντονισμού και συγκεντρώθηκαν έξω από τα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης, διαδηλώνοντας την αντίθεση τους στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης για το προσφυγικό ζήτημα.

 

Οι διαδηλωτές ζητούν να κλείσει το κέντρο κράτησης της Μόριας διότι οι συνθήκες διαβίωσης σε αυτό είναι απάνθρωπες. Επίσης εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Αιγύπτιο απεργό πείνας Μοχάμεντ Α. που ζητά του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο καθώς διώκεται στην χώρα του.

 Αφέθηκαν αναμμένα κεριά στη μνήμη των τριών μεταναστών που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους.

Στην συγκέντρωση μίλησαν Αριστείδης Σγατζός (μέλος της Ε.Ε. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ) και ο Στρατής Παυλής (πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου και Περιφερειακός Σύμβουλος).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey