Το ανακοίνωσε χθες ο Γιάννης Μουζάλας στον πρόεδρο του χωριού, Νίκο Τρακέλλη

Επιτέλους, πληρώνονται οι αποζημιώσεις των Μοριανών

02/02/2017 - 14:13

Κάτι παραπάνω από ένα χρόνο διήρκησε η… προσπάθεια να βρεθεί ο τρόπος καταβολής των αποζημιώσεων 60 κατοίκων της Μόριας, για τα χωράφια (κατά κύριο λόγο) που «επλήγησαν» από τη λειτουργία του Hot-spot.

 

Κάτι παραπάνω από ένα χρόνο διήρκησε η… προσπάθεια να βρεθεί ο τρόπος καταβολής των αποζημιώσεων 60 κατοίκων της Μόριας, για τα χωράφια (κατά κύριο λόγο) που «επλήγησαν» από τη λειτουργία του Hot-spot.

Στη διάρκεια αυτού του χρόνου, καταγράφτηκαν πολλές υποσχέσεις από διαφορετικά κάθε φορά υπουργεία, αλλά και πιθανές δυνατότητες για να παρακαμφθεί το νομικό αδιέξοδο που δεν προέβλεπε αποζημίωση από τον αστάθμητο παράγοντα του προσφυγικού. Με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, να είναι τελικά εκείνος που ανακοίνωσε την λύση του σήριαλ, στη διάρκεια της παρουσίας του χθες στη Μυτιλήνη. Με το Δήμο -σύμφωνα πάντα με τον υπουργό- να είναι αυτός που θα αποδώσει σύντομα τις 170.000 ευρώ στους δικαιούχους.

 

170.000 σε 60 δικαιούχους

Ο Γιάννης Μουζάλας στη νέα επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, είχε αυτή τη φορά στις αποσκευές του, κάτι πολύ συγκεκριμένο για να ανακοινώσει. Και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μόριας, Νίκο Τρακέλλη,ενημέρωσε πως βρέθηκε τελικώς η περίφημη «φόρμουλα» που αναζητούνταν και θα δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους 60 δικαιούχους. Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε ξανά στο αδιέξοδο των προσπαθειών που προηγήθηκαν για μία νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφάλιζε τις αποζημιώσεις και ενημέρωσε στη συνέχεια πως η λύση δόθηκε. Με το Δήμο Λέσβου να χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. για το προσφυγικό και να πληρώνει στη συνέχεια ο ίδιος τους Μοριανούς. Παράλληλα στο ίδιο πάντα πλαίσιο, ανακοινώθηκε και η λειτουργία μιας τριμελούς επιτροπής του Δήμου, που θα καταγράφει τις νέες ζημιές που προκλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο σε ελαιοκτήματα. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Δήμος Λέσβου πρόκειται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να περάσει τη σχετική διαδικασία αποδοχής των χρημάτων για να μπορέσει στη συνέχεια να μεταβιβάσει τα ποσά στους δικαιούχους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey