Το «παράθυρο» της «μερικής» αποσυμφόρησης άνοιξε και ο Αλ. Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Σπ. Γαληνό και το «δίκτυο» που ολοκληρώθηκε πριν λίγο

«Άμεση μετακίνηση ευάλωτων και παραβατικών»

23/01/2017 - 23:44

Κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι πέντε νησιώτες δήμαρχοι του «δικτύου», χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση αποτιμήθηκε από τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνός ως εποικοδομητική και ικανή να συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή συνεργασία με τους δήμους για την ομαλότερη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά σε κάθε περίπτωση θα κριθεί σύντομα και εκ του αποτελέσματος.

Κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι πέντε νησιώτες δήμαρχοι του «δικτύου», χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση αποτιμήθηκε από τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνός ως εποικοδομητική και ικανή να συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή συνεργασία με τους δήμους για την ομαλότερη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά σε κάθε περίπτωση θα κριθεί σύντομα και εκ του αποτελέσματος. Ο πρωθυπουργός έδωσε την αίσθηση στους δημάρχους πως έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης στα νησιά, ήταν συγκαταβατικός και υποσχέθηκε –και εκείνος με τη σειρά του- άμεσες παρεμβάσεις για την άμεση μετακίνηση προς την ηπειρωτική χώρα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων εκ των μεταναστών και των παραβατικών. Δεσμευόμενος πως θα βελτιωθούν τάχιστα οι διαδικασίες καταγραφών, αλλά και η απαραίτητη αναδιοργάνωση των χοτ σποτς.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τα όσα ακούσαμε και από το γεγονός πως προβάλλαμε τις θέσεις μας σαν «δίκτυο» σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο. Πιστεύω ότι γίναμε απόλυτα κατανοητοί από τον πρωθυπουργό, κάναμε μία εποικοδομητική συζήτηση από την οποία βέβαια πλέον περιμένουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου στο «Ε».


Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του "Ε", μαζί με μία ακόμη δέσμευση του πρωθυπουργού, που δίνει ελπίδες και για την ανάταση του τουρισμού στα νησιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey