Βουτιά θανάτου στο λιμάνι!

13/12/2016 - 13:22

Μία από τις πιο συγκλονιστικές τραγωδίες εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός Σ.Χ. με πέντε συνολικά επιβαίνοντες, κατέληξε -για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους- μέσα στο λιμάνι, κοστίζοντας τη ζωή σε δύο νέα παιδιά.

Μία από τις πιο συγκλονιστικές τραγωδίες εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός Σ.Χ. με πέντε συνολικά επιβαίνοντες, κατέληξε -για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους- μέσα στο λιμάνι, κοστίζοντας τη ζωή σε δύο νέα παιδιά.

Η μοιραία πορεία του OpelCorsa με επιβαίνοντες παιδιά ηλικίας από 15 έως 20 ετών, σταμάτησε στο ύψος του καφενείου «Πανελλήνιον» και κατέληξε στα νερά του λιμανιού, ξεπερνώντας ακόμα και το υψηλό πεζοδρόμιο της προκυμαίας. Ο Μάριος Χουλιάρας και η αγαπημένη του Δήμητρα Χατζηγιαννάκη, δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από το όχημα που βυθιζόταν στη θάλασσα και κατέληξαν τόσο άδοξα, προκαλώντας σοκ σε όλη την κοινωνία της Λέσβου.

Στην επιχείρηση διάσωσης που ξεκίνησε αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η μοιραία πτώση στο λιμάνι, συμμετείχαν τρεις μετανάστες, που δε δίστασαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά για να βοηθήσουν τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, αλλά και ένας αστυνόμος του Λιμενικού. Η τραγωδία που γράφτηκε στην προκυμαία, παίρνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση, αφού οι τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες ήταν αδέλφια, με καταγωγή από την Αγιάσο, και ο Μάριος που δεν τα κατάφερε, ένα από τα τρία αδέλφια.

Ήταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα όταν το αυτοκίνητο με τα πέντε παιδιά ξεκίνησε τη μοιραία πορεία του στην προκυμαία της Μυτιλήνης. Τα παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες, διασκέδαζαν σε γνωστό μπαρ της πόλης και ξεκίνησαν για το δρόμο της επιστροφής στα σπίτια τους. Στο ύψος του καφενείου «Πανελλήνιον», το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Σ.Χ., εξετράπη απότομα της πορείας του και κατέληξε στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Δηλαδή μέσα στο λιμάνι, καταφέρνοντας μάλιστα και να υπερπηδήσει το γνωστό ψηλό πεζοδρόμιο της προκυμαίας!

Αν και ακόμα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμήσει κανείς με ασφάλεια το τι ακριβώς έγινε στη συνέχεια, δεδομένου ότι είναι έως και ανέφικτο να ανοίξει κλειστή πόρτα οχήματος μέσα στο νερό, οι πέντε επιβαίνοντες άρχισαν μία μάχη απεγκλωβισμού από το αυτοκίνητο όταν εκείνο άρχισε να βυθίζεται.

Κατά μία εκδοχή, ένα τουλάχιστον παράθυρο του δίπορτου αυτοκινήτου ήταν ανοιχτό και βοήθησε καθοριστικά τους τρεις από τους επιβαίνοντες να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν. Ωστόσο ο Μάριος Χουλιάρας και η Δήμητρα Χατζηγιαννάκη δεν κατάφεραν να βγουν ποτέ από το Opel Corsa, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τόσο των τριών μεταναστών που βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος, όσο και του αστυνομικού του Λιμενικού Σώματος.

Αμέσως μετά στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική, με το ασθενοφόρο να μεταφέρει τους διασωθέντες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και την Πυροσβεστική να ανασύρει από το βυθό το αυτοκίνητο μαζί με τις σορούς των δύο νέων παιδιών.

 

Γιατί;

Φυσικά το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στους λόγους που το αυτοκίνητο κατέληξε από το δρόμο στη θάλασσα και τα αποτελέσματα της προανάκρισης θα ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος. Κυρίως στο πώς χάθηκε ο έλεγχος του αυτοκινήτου και κατά δεύτερο στις συνθήκες που επικρατούσαν στο όχημα, όταν εκείνο έπεσε πια στο νερό και «κατάπιε» τη ζωή των δύο παιδιών από τα πέντε που επέβαιναν. Οι εκτιμήσεις πάντως δείχνουν πως μόνο κάτι πολύ ακραίο θα ανάγκαζε ένα όχημα, ακόμα και με μεγάλη ενδεχομένως ταχύτητα, να καταλήξει στη θάλασσα. Και οι πρώτες εξ αυτών δείχνουν «σκασμένο» λάστιχο, ή κάποιον επικίνδυνο ελιγμό εκ μέρους του οδηγού (σ.σ. χειρόφρενο). Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν λίαν συντόμως.

 

Σοκάρει ο αδελφός της άτυχης Δήμητρας


Το άτυχο ζευγάρι που πνίγηκε στο λιμάνι

Το δυστύχημα όμως που σόκαρε και το πανελλήνιο, με δεκάδες μέσα ενημέρωσης των Αθηνών να καλύπτουν την τραγωδία της προκυμαίας της Μυτιλήνης, έκρυβε από πίσω του, δύο ακόμα συγκλονιστικές παράλληλες ιστορίες. Η μία που αφορά το ένα από τα δύο παιδιά που «έσβησαν», την αδικοχαμένη Δήμητρα. Ο αδερφός της, Στράτος, που μίλησε στο protothema.gr, αποκάλυψε πως τη μεγάλωσε ο ίδιος χωρίς μητέρα κι ενώ ο πατέρας τους αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού. «Στα δικά μου χέρια μεγάλωσε αυτό το κοριτσάκι. Από τότε που πέθανε η μητέρα μας από εγκεφαλικό, εγώ ως μεγαλύτερος αδερφός ανέλαβα την κηδεμονία της, γιατί ο πατέρας μου δεν ήταν ικανός και η αδερφούλα μου τότε ήταν μόλις 10 ετών. Εγώ την ανέθρεψα, σαν να ήμουν ο πατέρας της και η μάνα της».

Τα λόγια του σοκάρουν, αφού ως μοναδικός κηδεμόνας, ήταν και εκείνος που έπρεπε να την αναγνωρίσει στο νεκροτομείο. Ένα μέρος όχι και τόσο άγνωστο για εκείνον, αφού πριν από έξι χρόνια είχε χάσει και τη μητέρα του. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πώς μου συνέβη αυτό; Βλέπω το προσωπάκι της Δήμητρας στο νεκροτομείο και δεν μπορώ να το πιστέψω. Γιατί Θεέ μου, λέω και ξαναλέω». Όπως λέει ο Στράτος, ακόμη δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια που το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, ενώ περιμένει από τους άλλους τρεις επιβαίνοντες που σώθηκαν, να μιλήσουν ώστε να μάθει την αλήθεια. «Από ό,τι μπόρεσα να μάθω, το αυτοκίνητο έφυγε και χτύπησε πάνω στην προκυμαία και έπεσε μέσα στη θάλασσα. Μάλλον η αδερφή μου έφυγε από πνιγμό, γιατί πήγα και την είδα... Ήταν πέντε άτομα στο αυτοκίνητο και οι τρεις κατάφεραν να βγουν από το αμάξι, ενώ τους άλλους δυο τούς βρήκαν στο βυθό. Μάλλον δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τις πόρτες».

 

 

 

Η βουτιά των συγκλονιστικών μεταναστών!


Οι τρεις μετανάστες που βούτηξαν για να σώσουν τα παιδιά! (Πηγή: ΑΠΕ)

Συγκλονιστική όμως είναι και η ιστορία που βγήκε από την προσπάθεια διάσωσης των πέντε παιδιών, δίνοντας μία γερή γροθιά στους μαζεμένους ξενοφοβικούς του διαδικτύου. Καθώς η αλληλεγγύη που επέστρεψαν αυθόρμητα στους Μυτιληνιούς, τρεις μετανάστες που ήταν στον τόπο του συμβάντος, έχει τη δική της ιδιαίτερη αξία. Ο Σοφιάν 19 χρονών από το Ιράκ και ο Καντίρ 19 χρονών με τον Καμίλ, και οι δυο από την Αλγερία, βρέθηκαν τα χαράματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, λίγα μέτρα από το σημείο όπου το ΙΧ αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του. Σύμφωνα με στοιχεία της σχετικής δικογραφίας που διενεργεί το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, οι δυο από τους τρεις μετανάστες, ο Σοφιάν και ο Καντίρ, αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν το συμβάν, βούτηξαν στη θάλασσα. Μαζί τους και στέλεχος του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να βγάλουν τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες στο δίθυρο αυτοκίνητο, οι οποίοι κάθονταν στο πίσω μέρος του. Ενώ ο τρίτος μετανάστης έμεινε στο πεζοδρόμιο του λιμανιού προσπαθώντας να βοηθήσει τους δυο 20χρονους, οδηγό και συνοδηγό, που είχαν στο μεταξύ βγει από το βυθισμένο αυτοκίνητο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey