Σε γόνιμο έδαφος ξεκινά η νέα διοίκηση, που βάζει μπρος για ενεργειακή αναβάθμιση

Επανεκκίνηση για το «Θεομήτωρ»

01/11/2016 - 17:19

Με νέα διοίκηση, το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας «Θεομήτωρ» βάζει πλώρη για ενεργειακή αναβάθμιση και για βελτίωση των συνθηκών των περίπου 90 τροφίμων του.

Με νέα διοίκηση, το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας «Θεομήτωρ» βάζει πλώρη για ενεργειακή αναβάθμιση και για βελτίωση των συνθηκών των περίπου 90 τροφίμων του.

Μόλις χτες μπήκε στο γραφείο του, ο νέος πρόεδρος του Ιδρύματος, Προκόπης Μαϊστρέλλης, ο οποίος ξεκίνησε κύκλο συναντήσεων και ενημέρωσης με όλα τα τμήματα του Ιδρύματος, ενώ αύριο Τετάρτη θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου. «Επειδή η προηγούμενη διοίκηση και η κ. Άννα Γουδέλλη έχει κάνει πολύ έργο, στόχος μας τώρα είναι να δούμε τα οικονομικά του Ιδρύματος και να βελτιώσουμε τη ζωή των τροφίμων», δήλωσε στην εφημερίδα μας, ο νέος πρόεδρος.

 

Η νέα διοίκηση

Ειδικότερα η νέα διοίκηση απαρτίζεται εκτός από τον πρόεδρο, την αναπληρώτριά του, Δέσποινα Τακιδέλλη, τον Παναγιώτη Κουτσκουδή στη θέση του Α΄ αντιπροέδρου με αναπληρώτριά του, τη Μαρία Κουμλέλλη, τον Μικέ Κατσιγίνη στη θέση του Β΄ αντιπροέδρου με αναπληρωτή το δικηγόρο Στράτο Πέτρου, μέλος το Δημήτρη Μοιρασγεντή με αναπληρωτή του, τον Στρατή Γιαννίκο, παθολόγο, μέλος τον κεραμιστή Δημήτρη Χατζηγιάννη με αναπλ. το Γιώργο Πανούριο, την Άσπα Γραμμού, εκπρόσωπο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ,  με αναπλ. το Γρηγόρη Βέτσικα,  και τον Παναγιώτη Καμπά, εκπρόσωπο των εργαζομένων του Ιδρύματος, προϊστάμενο της νοσηλευτικής υπηρεσίας με αναπλ. την Αγγελική Χρόνη, νοσηλεύτρια.

 

Ενεργειακή αναβάθμιση

Σήμερα θα έχουν συνάντηση στο «Θεομήτωρ», ο κ. Μαϊστρέλλης και ο κ. Κουτσκουδής με τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βαλσαμίδη και δύο μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας, ώστε να γίνει ενημέρωση και εισήγηση για την ενεργειακή μελέτη που έχει εκπονηθεί, ύψους 800.000 ευρώ. Όπως τόνισε στο «Ε» ο κ. Μαϊστρέλλης: «Θα παραδώσουμε τη μελέτη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ώστε να την εντάξει στο ΕΣΠΑ. Είναι πολύ σημαντική για εμάς η ενεργειακή αναβάθμιση του ανακαινισμένου κτηρίου γιατί το κόστος θέρμανσης ξεπερνά κατά έτος τα 150.000 ευρώ!».

 

Η λειτουργία του 1ου ορόφου

Από την πλευρά του, ο Α΄ αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Κουτσκουδής, που στην προηγούμενη διοίκηση είχε διατελέσει Β΄ αντιπρόεδρος, ανέφερε στο «Ε»: «Ελπίζω να συνεχίσουμε με το ίδιο ενδιαφέρον και διάθεση για δουλειά, όπως είχαμε επιδείξει το προηγούμενο διάστημα με την κ. Γουδέλλη. Έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση από το Α΄ στο Β΄ κτηριακό συγκρότημα και η ανακαίνιση των υποδομών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Επόμενος στόχος είναι η λειτουργία του πρώτου ορόφου». Ο κ. Κουτσκουδής εξήγησε ότι απαιτούνται κάποιες παρεμβάσεις στον πρώτο όροφο, ο οποίος τώρα χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Στόχος είναι να λειτουργήσει και να διαχωριστούν οι τρόφιμοι σε ισόγειο και πρώτο όροφο ανάμεσα στους ηλικιωμένους και τα Άτομα με Αναπηρία.

Φαίνεται, πάντως, πως ο νέος πρόεδρος, κ. Μαϊστρέλλης, θα προχωρήσει σε επαφές με το Ίδρυμα «Νιάρχος», ώστε να ολοκληρωθούν πλήρως οι επισκευές στον πρώτο όροφο.

 

«Χωρίς μπλοκάκια πια»

Στόχος του κ. Μαϊστρέλλη είναι «να σταματήσουν οι εργολαβίες και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν αξιοπρεπώς, όχι με μπλοκάκια για 250 ευρώ το μήνα». Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε, «θα προχωρήσουμε σε συμβάσεις τόσο στην καθαριότητα, όσο και στη φύλαξη, με τις αποδοχές που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «θέλουμε άμεσα να καλυφθούν δύο θέσεις ιατρών, ενός Γενικής Ιατρικής ή Ειδικής Παθολογίας και ενός γιατρού Ψυχιατρικής ή Νευρολογίας. Η σύμβαση θα είναι 12μηνη». Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι η πρόσληψη θα γίνει με κριτήρια του ΑΣΕΠ: «Η παραφιλολογία περί φωτογραφικών διατάξεων πρέπει να πάψει, οι προσλήψεις θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια».

 

Ενώ το Υπ. Εργασίας ζητούσε να παραδώσουν τα κλειδιά σε ΜΚΟ - Προς το παρόν…

 

«Αδύνατη» νέα μονάδα προσφύγων στο «Θεομήτωρ»

 

Αν και δεν έχει υποβληθεί αίτημα προς τη νέα διοίκηση, ώστε να αξιοποιηθεί το παλιό κτηριακό συγκρότημα, το οποίο εκκένωσαν οι τρόφιμοι για να μετεγκατασταθούν στο ανακαινισμένο κτήριο του παλιού Σανατορίου, με τα σημερινά δεδομένα ο κ. Μαϊστρέλλης αναφέρει στο «Ε» ότι «δεν μπορεί το Ίδρυμα να λειτουργήσει με τις δικές του δυνάμεις, μια μονάδα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων».

Ας σημειωθεί ότι μέσα στο καλοκαίρι, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, είχε «χτυπήσει» την πόρτα της προηγούμενης διοίκησης, ώστε το κτήριο που έχει εκκενωθεί, να χρησιμοποιηθεί ως μονάδα ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων. Το ίδιο επιχείρησε και το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο ζήτησε η διοίκηση να παραδώσει τα κλειδιά σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση για να το λειτουργήσει. Σφόδρα τότε είχε αντιδράσει η τ. πρόεδρος Άννα Γουδέλλη, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να παραδώσει δημόσιο κτήριο σε μια ΜΚΟ. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και ο νέος πρόεδρος, που όπως επεσήμανε, μιλά εκφράζοντας την προσωπική του άποψη: «Δεν είμαστε απάνθρωποι στην Αγιάσο. Για να υπάρξει τέτοια δομή, πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχη διοικητική μέριμνα. Το υπάρχον προσωπικό ίσα που μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους δικούς μας τροφίμους, πόσο μάλλον να συντηρήσει μια νέα μονάδα. Παράλληλα, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι το κτήριο αυτή τη στιγμή είναι ακατάλληλο και ότι η επισκευή του ανέρχεται στις 600.000 με 1 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για τη φιλοξενία 100 ατόμων. Το ταμείο μας έχει χρήματα για τους βασικούς προμηθευτές».

Επίσης πρόσθεσε: «Τίθεται ζήτημα εποπτείας. Εγώ κλειδιά δεν μπορώ να παραδώσω σε ΜΚΟ, και όχι γιατί έχω κάτι μαζί τους, αυτό είναι σαφές. Αν θέλει το Υπουργείο να παραλάβει το κτήριο και αφού γίνει παράδοση - παραλαβή, να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο, είναι άλλο ζήτημα».

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και ο Α΄ αντιπρόεδρος, Παν. Κουτσκουδής, που τόνισε στο «Ε»: «Είχαμε πει στους ενδιαφερόμενους ότι ο λόγος για τον οποίο εκκενώθηκε το κτήριο και μετεγκαταστάθηκαν οι τρόφιμοι, ήταν γιατί ο χώρος ήταν ακατάλληλος. Επίσης δεν μπορούν οι υπάρχουσες νοσηλεύτριες και τα μαγειρεία να υποστηρίξουν νέα δομή».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey