«Μίτος της Αριάδνης», Sauvignon blanc-ασύρτικο του 2015 και «Μίτος της Αριάδνης», Vionier - Ροδίτη του 2015

Αυγουστιάτικη γευσιγνωσία λευκών οίνων από το σύλλογο "Περί οίνου ο λόγος"

11/08/2016 - 17:11

Συνεχίζει την δράση του ο Σύλλογος Γευστικής και Εικαστικής Παρέμβασης Οίνου «Περί οίνου ο λόγος», την Τρίτη το βράδυ διοργάνωσε την Αυγουστιάτικη γευσιγνωσία. Στόχος του συλλόγου είναι για τη διάδοση του ποιοτικού κρασιού και αποσταγμάτων.

Συνεχίζει την δράση του ο Σύλλογος Γευστικής και Εικαστικής Παρέμβασης Οίνου «Περί οίνου ο λόγος», την Τρίτη το βράδυ διοργάνωσε την Αυγουστιάτικη γευσιγνωσία. Στόχος του συλλόγου είναι για τη διάδοση του ποιοτικού κρασιού και αποσταγμάτων.

Αυγουστιάτικη  γευσιγνωσία στο γραφικό ταβερνάκι «οι Βάγιες», στο Ακρωτήρι Μυτιλήνης, διοργάνωσε ο Σύλλογος Γευστικής και Εικαστικής Παρέμβασης Οίνου «Περί οίνου ο λόγος» την Τρίτη 9 Αυγούστου.  Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο λευκό κρασί. Γεύσεις λεμονιού, αρώματα γιασεμιού μαζί με πολύ συζήτηση για το μέλλον του οίνου στην Λέσβο, τις τεχνικές οινοποίησης και εμφιάλωσης κυριάρχησαν καθ’ όλη την διάρκεια της γευσιγνωσίας.

Ο  πιλοτήριος οίνος της βραδιάς ήταν το λευκό «Δάφνης και Χλόη», του Οινοφόρου Μεγαλοχωρίου, πρόκειται για τοπικό οίνο της Λέσβου που μεταγγίστηκε και σερβιρίστηκε από την καράφα σε θερμοκρασία 10 βαθμών κελσίου, έτσι μπόρεσε και ανέδειξε όλα τα αισθητηριακά χαρακτηριστικά του νησιού.

Ακολούθησε η γευσιγνωσία δύο  κρασιών από το οινοποιείο Αιγιαλείας του Άγγελου Ρούβαλη. Η γευστική δοκιμή του πρώτου έγινε απευθείας από την φιάλη και του δεύτερου από καράφα. Το panel γευσιγνωσίας αποτελούνταν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Διρχαλίδη, τον Γενικός Γραμματέα Παρασκευά Ψάνη, τον Αντιπρόεδρο Νίκο Μανάβη. Στην γευσιγνωσία συμμετείχαν και φίλοι του συλλόγου.

1. «Μίτος της Αριάδνης», λευκό από Sauvignon blanc και ασύρτικο του 2015. Το χρώμα του κρασιού είναι λευκοκίτρινο, έχει άρωμα μεγάλης έντασης όπου μπορεί κανείς να διακρίνει πράσινα αμύγδαλα και φρέσκο φιστίκι Αιγίνης που στη συνέχεια εμπλουτίζεται από τα κλασσικά αρώματα του Sauvignon blanc της ορεινής Αιγιαλείας, όπως τα άγουρα εσπεριδοειδή, σπαράγγια, grapefruit. Τα αρώματα του σε αιχμαλωτίζουν από την πρώτη στιγμή της επαφής μαζί του. Σημαντικό χαρακτηριστικό του κρασιού η οξύτητα του.

 2. «Μίτος της Αριάδνης», λευκό από Vionier και Ροδίτη του 2015. Στο κρασί αυτό ο ορεινός Ροδίτης από τις πλαγιές Αιγιαλείας δένει αρμονικά με  διεθνή ποικιλία Viognier που καλλιεργείται επίσης στην ορεινή Αιγιαλεία. Οργανοληπτικά το κρασί αυτό χαρακτηρίζεται από το λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες αποχρώσεις, σύνθετο άρωμα μέτριας έντασης που εξελίσσεται ευχάριστα στο ποτήρι. Άρωμα φρέσκων άγουρων λευκόσαρκων φρούτων με ευχάριστες δόσεις εξωτικών φρούτων σε υπόβαθρο της χαρακτηριστικής μεταλλικότητας γνώρισμα των ποιοτικών κρασιών της περιοχής.

Τα κρασιά της γευσιγνωσίας προσέφερε στο σύλλογο το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα κρασί από τα Ελληνικά Κελάρια, Ροδίτη του 2010, τοπικός οίνος της Στερεάς Ελλάδας.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey