Ελέγχθηκε ευτυχώς γρήγορα, αλλά κατέκαψε περί τα 60 στρέμματα

Φωτιά στο Γαββαθά

12/07/2016 - 14:00

Οι ισχυροί άνεμοι που είχαν προβλεφθεί από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία είχαν ανεβάσει το δείκτη επικινδυνότητας για φωτιά στη Λέσβο από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Δυστυχώς, οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επιβεβαιώθηκαν, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο Γαββαθά, που αναστάτωσε τη Λέσβο.

Οι ισχυροί άνεμοι που είχαν προβλεφθεί από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία είχαν ανεβάσει το δείκτη επικινδυνότητας για φωτιά στη Λέσβο από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Δυστυχώς, οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επιβεβαιώθηκαν, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο Γαββαθά, που αναστάτωσε τη Λέσβο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 14:45 και χρειάστηκε γρήγορα και η εναέρια βοήθεια για το μερικό έλεγχό της με ένα pezetel αλλά και ένα ελικόπτερο που έσπευσε από τη Χίο.

Λίγο πριν δύσει ο ήλιος μετά τις 8 το απόγευμα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά συνέχισε να καίει μέχρι και χθες, για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο στις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά κατέκαψε κοντά στο Γαββαθά περί τα 50 στρέμματα δασικής έκτασης και περί τα 10 στρέμματα χορτολιβαδικής.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey