Εφιάλτης στο «Θεομήτωρ»!

09/06/2016 - 17:05

Αλλεπάλληλα περιστατικά κακοποίησης τροφίμων (!) από εργαζόμενους του Ιδρύματος «Θεομήτωρ», κατήγγειλε στον εισαγγελέα, η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Τα όσα καταγγέλθηκαν, μόνο άφωνους μπορούν να μας αφήσουν, αφού μέχρι σήμερα ήταν γνωστό, και ειδικά στο ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Σανατορίου, ότι το περιβάλλον ήταν πολύ καλό για τους μόνιμους 70 τροφίμους του Ιδρύματος.

Αλλεπάλληλα περιστατικά κακοποίησης τροφίμων (!) από εργαζόμενους του Ιδρύματος «Θεομήτωρ», κατήγγειλε στον εισαγγελέα, η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Τα όσα καταγγέλθηκαν, μόνο άφωνους μπορούν να μας αφήσουν, αφού μέχρι σήμερα ήταν γνωστό, και ειδικά στο ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Σανατορίου, ότι το περιβάλλον ήταν πολύ καλό για τους μόνιμους 70 τροφίμους του Ιδρύματος.
«Δεν συμβαίνουν μόνο εκεί, υπάρχουν και εδώ… κλειστές πόρτες», σημείωνε σε ανάρτησή της στο Facebook, η πρόεδρος του Ιδρύματος «Θεομήτωρ», Άννα Γουδέλλη, αναφορικά με αθηναϊκό ρεπορτάζ με τίτλο «Πίσω από τις κλειστές πόρτες των ψυχιατρείων της Αθήνας». Το ρεπορτάζ αφορούσε την κακοποίηση τροφίμων και σε καμία περίπτωση όταν επικοινωνήσαμε με την κ. Γουδέλλη, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει δίπλα μας, στην Αγιάσο!
Η κ. Γουδέλλη ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Έχουν συγκεντρωθεί καταγγελίες ότι εργαζόμενοι ξυλοκοπούν τροφίμους. Οι ίδιοι έχουν μιλήσει μαζί μας». Η πρόεδρος του «Θεομήτωρ» δεν θέλησε να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά της, επιβεβαίωσε όμως το ρεπορτάζ του «Ε», αφού, πράγματι απευθύνθηκε μαζί με άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον εισαγγελέα για το θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον του εισαγγελέα, εργαζόμενοι που είχαν βάρδια στο συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε προ μηνός.

 

Με ράμματα στο κεφάλι!

Όλοι μιλούν, αλλά όχι δημοσίως. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η εφημερίδα μας, που αναζήτησε και μίλησε με ανθρώπους του Ιδρύματος. Η μόνη μαρτυρία που έγινε και τυπικά είναι αυτή του 40χρονου τροφίμου, ο οποίος απευθύνθηκε σε μέλη της διοίκησης, δείχνοντας τα 8 ράμματα που είχε στο κεφάλι του μετά από ξυλοδαρμό, όπως κατήγγειλε ο ίδιος. Σε άλλο περιστατικό, όπου εμφανίστηκε με κόκκινο μάτι, μετά από μπουνιά, κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν τη διοίκηση ότι χτύπησε μόνος του. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η διοίκηση απευθύνθηκε στον πρόεδρο των Εργαζομένων, εκείνος δεν αρνήθηκε ότι συμβαίνουν περιστατικά κακοποίησης.
«Το περασμένο καλοκαίρι άλλος τρόφιμος σε άλλο περιστατικό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο», μας είπε η κ. Γουδέλλη, υπονοώντας ότι υπήρξε εκ νέου συμβάν κακοποίησης και τόνισε: «Το προσωπικό με παίρνει τηλέφωνο 10 και 11 το βράδυ για να μου πει ότι μια λάμπα κάηκε, αλλά για κάτι τέτοιο δεν με ειδοποιεί». Μάλιστα, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, τα εν λόγω περιστατικά συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όταν λείπει η κ. Γουδέλλη.

 

«Ο τρόμος στα μάτια του»

Σύμφωνα με τα όσα είπε εργαζόμενος στο «Ε», «βρήκαμε μια φορά έναν τρόφιμο με εκδορά στο πόδι και μας είπε ότι κάποιος συνάδελφος “με κλώτσησε με το μυτερό του παπούτσι, επειδή δεν ήθελα να κοιμηθώ”!». Άλλος εργαζόμενος μάς είπε: «Άκουσα μια μέρα, όταν η πόρτα του δωματίου ενός τροφίμου ήταν ανοιχτή, έναν συνάδελφο που φώναζε “Α, ρε πούστη, έχε χάρη που έχει κάμερες, αλλιώς θα σε είχα τσαλαπατήσει”»! (σ.σ. Εντός του Ιδρύματος υπάρχουν κάμερες στη σκάλα και την αυλή). Σε άλλο περιστατικό, ο εργαζόμενος θυμάται ότι μετά από συμβάν κακοποίησης -που είχε ακουστεί, αλλά όχι καταγγελθεί- φώναξε τρόφιμο, φερόμενο ως θύμα αυτής της κακοποίησης, ο οποίος μόλις τον πλησίασε ο φερόμενος δράστης έφυγε γρήγορα γιατί φοβήθηκε. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τρόμο που είχε στα μάτια του», μας είπε χαρακτηριστικά.

 

Διευκρινίσεις
Η πρόεδρος του «Θεομήτωρ», Άννα Γουδέλλη τόνισε στην εφημερίδα μας:
«Η καταγγελία μας στον Εισαγγελέα αφορά ξυλοδαρμό (κακοποίηση) τροφίμου από αγνώστους (αφού δεν υπάρχουν μάρτυρες).
Ο τρόφιμος κατονομάζει εδώ και ένα χρόνο ΔΥΟ ΜΟΝΟ εργαζόμενους, εκ των οποίων ο ένας αυτός που τον τραυμάτισε πρόσφατα.
Είναι άδικο για τους περίπου 60 εργαζομένους που πολλοί από αυτούς δίνουν ψυχή για τους τροφίμους να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τους δύο.
Υπάρχει όμως μια σιωπή και αυτό είναι που αποτελεί συνενοχή.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey