Απόγνωση πρόσφυγα: Ήθελε να κολυμπήσει έως την Τουρκία!

08/06/2016 - 19:14

Διεσώθη από το λιμενικό στην περιοχή της Κρατήγου, και σε κατάσταση κρίσης πανικού μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, απ’ όπου αναμένεται σήμερα η έξοδός του.

Περιστατικό ενδεικτικό της απόγνωσης που επικρατεί μεταξύ των χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου διαδραματίστηκε χτες στη Λέσβο και το ανέδειξε ο Ηλίας Μαραβάς για την ΕΡα Αιγαίου. Σύρος πρόσφυγας προσπαθούσε να περάσει κολυμπώντας στις τουρκικές ακτές! Διεσώθη από το λιμενικό στην περιοχή της Κρατήγου, και σε κατάσταση κρίσης πανικού μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, απ’ όπου αναμένεται σήμερα η έξοδός του.

Για περίπου δυόμισι μήνες ο πρόσφυγας από τη Συρία, είχε βρει καταφύγιο στο ΠΙΚΠΑ. Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡα έμαθε πως ο αδερφός του σκοτώθηκε στη Συρία γεγονός που τον συγκλόνισε και προκάλεσε την ψυχική του κατάρρευση.
Πρόσφατα επισκέφθηκε την Υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα, όπου έδωσε τη συνέντευξη για το αίτημά του. Χωρίς να έχει λεφτά και κάποιο δικό του στην Ελλάδα αποφάσισε να γυρίσει πίσω στο ΠΙΚΠΑ, όπου όμως δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα να τον φιλοξενήσει άλλο και αυτό γιατί έχουν αυξηθεί τα περιστατικά ευάλωτων περιπτώσεων, όπως εξηγούν μέλη της δομής. Όταν κατάλαβε πως θα πρέπει να περιμένει για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι να έχει κάποια εξέλιξη η υπόθεσή του ο Σύρος πρόσφυγας σε κατάσταση απελπισίας πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Τουρκία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey