Η αν. υπουργός Κοιν. Αλληλεγγύης επισκέφτηκε τη Λέσβο

Τριήμερο «υπό σκιάν» για τη Θεανώ Φωτίου

07/06/2016 - 17:48

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες του «Ε» που την Παρασκευή ενημέρωναν ότι η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα βρισκόταν στη Λέσβο.

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες του «Ε» που την Παρασκευή ενημέρωναν ότι η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα βρισκόταν στη Λέσβο.

Μόνο που η ίδια απέφυγε να έρθει σε επαφή με τη δημοσιότητα και τα Μέσα Ενημέρωσης. Με την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου, συναντήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παρουσία του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, Δημήτρη Καρέλλα, του βουλευτή Λέσβου, Γιώργου Πάλλη, και της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λέσβου, Αναστασίας Αντωνέλλη.

Η αν. υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφτηκε την Αγιάσο, το Κέντρο Κράτησης της Μόριας και τον προσφυγικό καταυλισμό στον Καρά Τεπέ.

Ο κ. Γαληνός, αφού καλωσόρισε την υπουργό στο νησί μας, την ενημέρωσε αναλυτικά για τις δράσεις του Δήμου Λέσβου ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Ζήτησε από την κ. Φωτίου τη στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να επωμίζεται το συνολικό βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού και να μην λαμβάνει τις απαραίτητες οικονομικές στηρίξεις.

Επίσης, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στη συνεργασία σε όλο το επίπεδο των κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Λέσβου, στο πλαίσιο προγραμμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου, για την υλοποίηση κοινών στόχων πάνω στα ζητήματα αυτά.

Η υπουργός άκουσε τα ζητήματα που τέθηκαν από το δήμαρχο και τόνισε ότι ο Δήμος Λέσβου χειρίσθηκε τα ζητήματα των προσφύγων υποδειγματικά και ότι βρίσκεται στο νησί μαζί με τους συνεργάτες της, ώστε να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή με την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, αλλά και την στήριξη των κοινωνικών δομών και δράσεων του Δήμου Λέσβου.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την κ. Φωτίου για την επίσκεψη, αλλά και για την έως τώρα συνεργασία και συμβολή της. Χαρακτήρισε τη συνάντηση γόνιμη και εποικοδομητική, αφού υπήρξε ευρεία σύμπτωση απόψεων στα θέματα που συζητήθηκαν, τονίζοντας, όμως, ότι απαιτείται η άμεση υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων στήριξης του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας. Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Γαληνός χάρισε στην υπουργό εκδόσεις, με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Λέσβου.

Με Αντωνέλλη
«Ήταν μια πολύ παραγωγική συνάντηση, μια συζήτηση που έλυσε διάφορες απορίες και προβλήματα που σχετίζονται με υλοποίηση προγράμματος του ΤΕΒΑ. Είδαμε ότι υπάρχει βούληση από πλευράς Υπουργείου και την ίδια, αυτά να απλοποιηθούν γιατί επισημάναμε στην υπουργό ότι υπάρχει μια καθυστέρηση με το ΤΕΒΑ που δεν οφείλεται σε εμάς, αλλά στις ίδιες τις ενέργειες που θα έπρεπε να είχε πράξει το ίδιο το Υπουργείο. Λάβαμε τη δέσμευση ότι θα λυθούν πολλά προβλήματα και ότι θα λειτουργήσουμε καλύτερα. Επίσης έχουμε τη διαβεβαίωση ότι στον καινούριο θεματικό στόχο που είναι το Πρόγραμμα κατά της Φτώχειας, θα έχουμε τη στήριξη του Υπουργείου για την ανακούφιση πολλών πληθυσμιακών ομάδων.

Τώρα η προτεραιότητα είναι να “τρέξει” όσο το δυνατόν γρηγορότερα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Μας ζήτησε να την ενημερώσουμε ποιους θα στείλουμε από το Δήμο για να εκπαιδευτούν σε σχέση με την υλοποίηση και βέβαια εμείς το είχαμε ήδη κάνει», τόνισε η κ. Αντωνέλλη στο «Ε» αναφερόμενη στη διάθεση και τη βούληση της κ. Φωτίου.

Επίσης η κ. Αντωνέλλη διευκρίνισε: «Επειδή θα μπει το ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στη Λέσβο, θα σταματήσει το ΤΕΒΑ; Εκείνη μας απάντησε όχι. Δηλαδή συνεχίζεται και το ΤΕΒΑ. Το ξέρουμε ότι δεν λύνεται το πρόβλημα της φτώχειας έτσι. Αλλά κάπως θα συνδράμουμε και κάπως θα ανακουφίσουμε τους δημότες, έστω με ασπιρίνες για τον καρκίνο».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey